Beste Cupping Opleiding

De Beste Cupping Opleiding voor Jouw Massage Therapie Carrière

Ben je op zoek naar een cupping opleiding om je massage therapie vaardigheden uit te breiden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we de beste cupping opleidingen en de bijbehorende prijzen, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw carrière.

Voordat we ingaan op de specifieke opleidingen, laten we eerst even kort uitleggen wat cupping massage therapie precies is. Cupping is een eeuwenoude therapie waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit helpt om de doorbloeding te verbeteren, spierspanning te verminderen en pijnklachten te verlichten. Het is een effectieve aanvulling op verschillende massage technieken en wordt steeds populairder in Nederland.

De Beste Cupping Opleidingen

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar voor cupping massage therapie. Hieronder hebben we de beste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Cupping Massage Therapie Cursus – Deze cursus wordt aangeboden door de Wellness Academie en duurt 1 dag. Je leert hier de basisprincipes van cupping massage en hoe je deze kunt toepassen in combinatie met andere massage technieken. De kosten voor deze cursus zijn €169.
 • Cupping Massage Opleiding – Deze opleiding wordt aangeboden door de Massage Academie en duurt 2 dagen. Naast de basisprincipes leer je hier ook specifieke technieken voor verschillende lichaamsdelen en aandoeningen. De kosten voor deze opleiding zijn €395.
 • Cupping Therapeut Opleiding – Deze opleiding wordt aangeboden door de School voor Massage en duurt 3 dagen. Hier leer je niet alleen de basisprincipes en specifieke technieken, maar ook hoe je cupping kunt integreren in je massage therapie praktijk. De kosten voor deze opleiding zijn €575.

Let op: deze prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen verschillen per opleiding en locatie. Het is altijd verstandig om de website van de desbetreffende opleider te raadplegen voor de meest actuele prijzen.

Voor- en Nadelen van Cupping Opleidingen

Net als bij elke opleiding, zijn er ook voor- en nadelen verbonden aan het volgen van een cupping opleiding. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Voordelen:
  • Je leert een waardevolle aanvulling op je massage therapie vaardigheden.
  • Je kunt je specialiseren in een populaire en effectieve behandelmethode.
  • Je vergroot je kansen op een succesvolle carrière als massage therapeut.
 • Nadelen:
  • De kosten van een opleiding kunnen hoog zijn.
  • Het vergt tijd en inzet om de technieken goed onder de knie te krijgen.
  • Niet elke opleiding is erkend door brancheorganisaties.

Veelgestelde Vragen over Cupping Opleidingen

Vraag Antwoord
Is er een vooropleiding vereist voor een cupping opleiding? Nee, voor de meeste opleidingen is geen specifieke vooropleiding vereist.
Kan ik na het volgen van een cupping opleiding direct aan de slag als cupping therapeut? Ja, je kunt na het volgen van een opleiding direct aan de slag als cupping therapeut. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk nog ervaring moet opdoen voordat je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.
Zijn er mogelijkheden voor bijscholing of vervolgopleidingen? Ja, er zijn verschillende bijscholingsmogelijkheden en vervolgopleidingen beschikbaar om je kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.
Kan ik na het volgen van een opleiding lid worden van een brancheorganisatie? Ja, als je een erkende opleiding hebt gevolgd kun je lid worden van een brancheorganisatie zoals de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) of BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument).
Kan ik ook online een cupping opleiding volgen? Ja, er zijn verschillende online cursussen beschikbaar. Echter, voor een volledige opleiding met praktijkervaring is het aan te raden om een fysieke opleiding te volgen.

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de beste cupping opleiding voor jouw massage therapie carrière. Vergeet niet om altijd goed onderzoek te doen en te kiezen voor een erkende opleiding. Veel succes!