Cup Behandeling

Wat is Cup Behandeling?

Cup Behandeling is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van cups, die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit creëert een zuigkracht op de huid en het onderliggende weefsel, wat helpt bij het verminderen van spanning, het stimuleren van de doorbloeding en het losmaken van knopen en verklevingen in de spieren.

Soorten cups

Er zijn verschillende soorten cups die gebruikt kunnen worden bij een Cup Behandeling, waaronder:

  • Glas cups: deze worden verwarmd met een vlam en op de huid geplaatst, waardoor er een vacuüm ontstaat.
  • Siliconen cups: deze zijn flexibel en kunnen op de huid worden gedrukt om het vacuüm te creëren.
  • Bamboe cups: deze worden gebruikt voor een meer gerichte massage en kunnen ook verwarmd worden.

Prijzen van Cup Behandeling

De prijzen voor een Cup Behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie van 30-60 minuten. Hieronder vind je een tabel met een overzicht van de gemiddelde prijzen per duur van de behandeling:

Duur van de behandeling Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €40
45 minuten €40 – €50
60 minuten €50 – €60

Veelgestelde vragen over Cup Behandeling

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over Cup Behandeling:

1. Is Cup Behandeling pijnlijk?

Nee, Cup Behandeling hoort niet pijnlijk te zijn. Sommige mensen kunnen wel een licht ongemak of een trekkend gevoel ervaren, maar dit hoort niet pijnlijk te zijn.

2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit kan variëren per persoon en per klacht. Sommige mensen ervaren direct verlichting na een sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze verbetering zien.

3. Kan Cup Behandeling blauwe plekken veroorzaken?

Ja, het is mogelijk dat er na een Cup Behandeling kleine blauwe plekken ontstaan. Dit komt door de zuigkracht van de cups op de huid en het onderliggende weefsel. Deze blauwe plekken zullen echter vanzelf verdwijnen.

4. Kan ik zelf cuppen?

Ja, er zijn cupping sets te koop voor thuisgebruik. Het is echter aan te raden om eerst een professionele behandeling te ondergaan en instructies te krijgen van een ervaren therapeut voordat je zelf gaat cuppen.

5. Is Cup Behandeling geschikt voor iedereen?

Nee, er zijn enkele contra-indicaties voor Cup Behandeling, zoals zwangerschap, huidinfecties, spataderen en ernstige huidaandoeningen. Het is altijd aan te raden om eerst te overleggen met een arts voordat je een Cup Behandeling ondergaat.