Cupping Cups

Wat zijn Cupping Cups?

Cupping Cups zijn kleine glazen of plastic cups die gebruikt worden voor cupping massage therapie. Deze cups worden op de huid geplaatst en door middel van een vacuüm effect zorgen ze voor een diepe en ontspannende massage. Cupping Cups worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en zijn de laatste jaren ook populair geworden in de westerse wereld.

Soorten Cupping Cups

Er zijn verschillende soorten Cupping Cups beschikbaar, elk met hun eigen specifieke voordelen en toepassingen. Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte soorten:

  • Glass cups: deze cups zijn gemaakt van glas en worden verwarmd met vuur voordat ze op de huid worden geplaatst. Dit zorgt voor een sterker vacuüm effect en is ideaal voor diepe massage.
  • Silicone cups: deze cups zijn gemaakt van flexibel siliconen materiaal en zijn gemakkelijk te gebruiken voor zelf-massage. Ze zijn ook geschikt voor gevoelige huidtypes.
  • Vacuüm cups: deze cups hebben een pompje waarmee je zelf het vacuüm effect kunt creëren. Dit maakt het mogelijk om de intensiteit van de massage aan te passen.

Prijzen van Cupping Cups

De prijzen van Cupping Cups variëren afhankelijk van het type en de kwaliteit van de cups. Hieronder volgt een overzicht van de gemiddelde prijzen:

Type Gemiddelde prijs
Glass cups €20 – €40 per set
Silicone cups €10 – €20 per set
Vacuüm cups €30 – €50 per set

Veelgestelde vragen over Cupping Cups

1. Wat is het verschil tussen glass cups en silicone cups?
Glass cups worden verwarmd en zorgen voor een sterker vacuüm effect, terwijl silicone cups flexibel zijn en gemakkelijker te gebruiken voor zelf-massage.

2. Zijn Cupping Cups geschikt voor alle huidtypes?
Ja, er zijn speciale silicone cups beschikbaar voor gevoelige huidtypes.

3. Kan ik zelf Cupping Cups gebruiken?
Ja, met silicone cups is het mogelijk om zelf-massage uit te voeren. Voor glass cups en vacuüm cups is het aan te raden om een professional te raadplegen.

4. Hoe lang kan ik de cups op mijn huid laten zitten?
Dit hangt af van de intensiteit van de massage en je eigen gevoeligheid. Begin met 5 tot 10 minuten en bouw dit langzaam op.

5. Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van Cupping Cups?
Ja, cupping massage wordt afgeraden bij zwangerschap, huidinfecties, open wonden en ernstige medische aandoeningen. Raadpleeg altijd een professional als je twijfelt.

Conclusie

Cupping Cups zijn een effectieve en ontspannende manier om spieren te masseren en spanning te verminderen. Er zijn verschillende soorten cups beschikbaar en de prijzen variëren afhankelijk van het type. Raadpleeg altijd een professional als je twijfelt over het gebruik van Cupping Cups.