Cupping Effect

Wat is Cupping Effect?

Cupping Effect is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en het onderliggende weefsel omhoog, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en spierspanning wordt verminderd. Cupping Effect wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook populair geworden in het Westen.

Voordelen van Cupping Effect

  • Verlicht spierpijn en stijfheid
  • Verbetert de doorbloeding en lymfedrainage
  • Vermindert stress en spanning in het lichaam
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Kan de immuniteit verhogen

Soorten Cupping Effect

Er zijn verschillende soorten Cupping Effect, waaronder:

  • Dry cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er eerst een sneetje in de huid wordt gemaakt.
  • Wet cupping: hierbij wordt er eerst een sneetje in de huid gemaakt, waarna de cups worden geplaatst om bloed te laten stromen.
  • Fire cupping: hierbij wordt er een vlam gebruikt om de lucht in de cup te verwarmen voordat deze op de huid wordt geplaatst.
  • Silicone cupping: hierbij worden siliconen cups gebruikt in plaats van glazen of plastic cups.

Prijzen van Cupping Effect

De prijzen voor Cupping Effect kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 minuten tussen de €30 en €50. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan waarbij je meerdere sessies kunt boeken tegen een gereduceerd tarief.

FAQ

1. Is Cupping Effect pijnlijk?
Nee, Cupping Effect zou geen pijn moeten veroorzaken. Het kan wel een licht trekkend of tintelend gevoel geven.

2. Hoe lang duurt een sessie van Cupping Effect?
Een sessie van Cupping Effect duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten.

3. Kan iedereen Cupping Effect ondergaan?
In de meeste gevallen is Cupping Effect veilig voor iedereen. Echter, mensen met bepaalde aandoeningen zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangere vrouwen moeten vooraf overleggen met hun arts.

4. Hoe vaak moet ik Cupping Effect ondergaan?
Dit hangt af van je persoonlijke situatie en doelen. Voor sommige mensen is één sessie voldoende, terwijl anderen regelmatig terugkomen voor onderhoud.

5. Zijn er bijwerkingen van Cupping Effect?
Mogelijke bijwerkingen zijn tijdelijke blauwe plekken of rode vlekken op de huid. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Als je echter extreme pijn of andere ongewone symptomen ervaart, neem dan contact op met je therapeut.