Cupping Ervaringen

Wat zijn de Ervaringen met Cupping Massage Therapie?

Cupping Massage Therapie is een alternatieve vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Deze cups worden vacuüm gezogen, waardoor de huid en het onderliggende weefsel worden opgetrokken. Deze therapie wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen en wordt steeds populairder in het Westen. Maar wat zijn de ervaringen van mensen die deze behandeling hebben ondergaan?

 • Verlicht pijn en spanning: Veel mensen ervaren dat cupping massage therapie helpt bij het verlichten van pijn en spanning in het lichaam. Door het vacuüm effect worden de spieren en het weefsel gestimuleerd en kan de doorbloeding verbeteren, wat kan leiden tot verlichting van pijn.
 • Ontspanning en stressvermindering: Cupping massage kan ook zorgen voor ontspanning en stressvermindering. Door het vacuüm effect worden de spieren en het weefsel losgemaakt en dit kan een kalmerend effect hebben op het lichaam.
 • Verbeterde circulatie: Het vacuüm effect van de cups kan ook de doorbloeding verbeteren, wat kan leiden tot een betere circulatie van bloed en lymfevocht. Dit kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de algehele gezondheid.
 • Verlichting van verkoudheid en griep: In sommige culturen wordt cupping massage gebruikt als remedie tegen verkoudheid en griep. Door de cups op bepaalde punten op de rug te plaatsen, kan het de luchtwegen openen en helpen bij het verlichten van symptomen.
 • Verbeterde huidconditie: Cupping massage kan ook een positief effect hebben op de huidconditie. Door de cups over de huid te bewegen, kan het de doorbloeding verbeteren en helpen bij het verminderen van cellulitis en andere huidproblemen.

Wat zijn de prijzen voor Cupping Massage Therapie?

De prijzen voor cupping massage therapie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld kunnen de prijzen variëren van €30 tot €80 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat kan resulteren in lagere kosten per sessie.

Wat zijn de verschillende soorten Cupping Massage Therapie?

Er zijn verschillende soorten cupping massage therapie, waaronder:

 • Dry cupping: Dit is de meest voorkomende vorm van cupping massage. Hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er eerst een olie of crème wordt aangebracht.
 • Wet cupping: Bij deze vorm wordt er eerst een kleine incisie gemaakt in de huid, waarna de cups worden geplaatst om bloed te laten stromen.
 • Fire cupping: Hierbij wordt een alcohol gedrenkte wattenbolletje in brand gestoken en kort in de cup geplaatst voordat deze op de huid wordt gezet. Dit zorgt voor een vacuüm effect.
 • Massage cupping: Bij deze vorm wordt de cup in beweging gebracht over de huid, wat kan zorgen voor een diepere massage.

Wat zijn de risico’s van Cupping Massage Therapie?

Hoewel cupping massage therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele risico’s waar rekening mee moet worden gehouden. Deze omvatten:

 • Blauwe plekken: Door het vacuüm effect van de cups kan het zijn dat er blauwe plekken ontstaan op de huid. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
 • Huidirritatie: Sommige mensen kunnen gevoelig reageren op de cups of de gebruikte olie of crème. Dit kan leiden tot huidirritatie of allergische reacties.
 • Brandwonden: Bij fire cupping is er een risico op brandwonden als de cups te lang op de huid blijven of als er niet goed wordt opgelet.
 • Verergering van bestaande aandoeningen: Cupping massage therapie kan niet geschikt zijn voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, huidinfecties of bloedstollingsproblemen. Het is belangrijk om dit te bespreken met een arts voordat je deze behandeling ondergaat.

Is Cupping Massage Therapie geschikt voor iedereen?

Cupping massage therapie is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar er zijn enkele gevallen waarin het niet geschikt kan zijn. Dit geldt met name voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals hierboven genoemd. Het is altijd belangrijk om dit te bespreken met een arts voordat je deze behandeling ondergaat.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Therapie

1. Kan cupping massage therapie helpen bij het verminderen van cellulitis?
Ja, door het vacuüm effect kan cupping massage helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie.

2. Hoe lang duurt een sessie cupping massage therapie?
Een sessie kan variëren van 20 minuten tot een uur, afhankelijk van de therapeut en de gekozen vorm van cupping.

3. Is cupping massage pijnlijk?
Over het algemeen wordt cupping massage niet als pijnlijk ervaren, maar sommige mensen kunnen wel gevoelig reageren op de behandeling.

4. Kan cupping massage help