Cupping Face

Wat is Cupping Face?

Cupping Face is een vorm van cupping massage therapie die specifiek gericht is op het gezicht. Het maakt gebruik van kleine cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om de huid te stimuleren en te ontspannen. Deze vorm van therapie wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook populair geworden in de westerse wereld.

Wat zijn de voordelen van Cupping Face?

  • Verbetert de bloedcirculatie en lymfedrainage in het gezicht
  • Verjongt de huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Verlicht spanning en stress in de gezichtsspieren
  • Kan helpen bij het verminderen van acne en andere huidproblemen
  • Kan de algehele gezichtscontour verbeteren

Wat zijn de prijzen voor Cupping Face?

De prijzen voor Cupping Face kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld ligt de prijs voor een sessie tussen de €50 en €100. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

Hoe vaak moet ik Cupping Face ondergaan?

Dit kan variëren, afhankelijk van uw specifieke behoeften en doelen. Sommige mensen kiezen ervoor om wekelijks een sessie te ondergaan, terwijl anderen maandelijks of zelfs minder vaak gaan. Het is het beste om dit te bespreken met uw therapeut om een behandelplan op maat te maken.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Face?

Over het algemeen zijn er geen ernstige bijwerkingen van Cupping Face. Sommige mensen kunnen lichte roodheid of blauwe plekken ervaren op de plaatsen waar de cups zijn geplaatst, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het is belangrijk om een ervaren therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Kan ik zelf Cupping Face doen?

Hoewel er thuis cupping sets beschikbaar zijn, wordt het niet aanbevolen om zelf Cupping Face te doen. Het is belangrijk om een getrainde en ervaren therapeut te raadplegen om de juiste technieken te gebruiken en eventuele risico’s te vermijden.

Veelgestelde vragen over Cupping Face

1. Is Cupping Face pijnlijk?
Nee, Cupping Face zou niet pijnlijk moeten zijn. Sommige mensen kunnen een lichte druk of trekking voelen, maar dit zou niet ongemakkelijk moeten zijn.

2. Hoe lang duurt een sessie van Cupping Face?
Een sessie van Cupping Face duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten.

3. Kan Cupping Face helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen?
Ja, Cupping Face kan helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen door de bloedcirculatie en lymfedrainage te stimuleren.

4. Kan Cupping Face helpen bij het verminderen van hoofdpijn en sinusproblemen?
Ja, Cupping Face kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en sinusproblemen door de spanning in de gezichtsspieren te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren.

5. Zijn er contra-indicaties voor Cupping Face?
Ja, Cupping Face wordt niet aanbevolen voor mensen met huidinfecties, hoge bloeddruk, bloedstollingsstoornissen of tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk om uw therapeut op de hoogte te stellen van eventuele gezondheidsproblemen voordat u een sessie ondergaat.