Cupping For You

Wat is Cupping For You?

Cupping For You is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze cups worden vervolgens over het lichaam bewogen om spanning, pijn en stijfheid te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Cupping For You is een effectieve en populaire methode voor het behandelen van verschillende klachten, van spierpijn tot stress en vermoeidheid. Het is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde en is nu wereldwijd bekend en gebruikt.

De voordelen van Cupping For You

  • Verlicht spierspanning en pijn
  • Verbetert de doorbloeding
  • Verhoogt de ontspanning en vermindert stress
  • Verbetert de lymfedrainage en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur

De kosten van Cupping For You

De kosten van Cupping For You variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de sessie. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €40 en €80 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan voor een lagere prijs.

De verschillende soorten cupping

Er zijn verschillende soorten cupping die kunnen worden toegepast tijdens een Cupping For You sessie. De meest voorkomende zijn:

Soort cupping Beschrijving
Vacuüm cupping Hierbij worden de cups op de huid geplaatst en wordt er met behulp van een pompje of vuur een vacuüm gecreëerd.
Wet cupping Bij deze vorm wordt er eerst een kleine snee gemaakt in de huid, waarna de cup wordt geplaatst om bloed en toxines uit het lichaam te trekken.
Dry cupping Deze vorm lijkt op vacuüm cupping, maar er wordt geen vuur of pompje gebruikt. In plaats daarvan wordt er een cup op de huid geplaatst en wordt er een vacuüm gecreëerd door de lucht eruit te zuigen.

Veelgestelde vragen over Cupping For You

1. Is Cupping For You pijnlijk?
Cupping For You kan een licht ongemakkelijk gevoel geven, maar het mag geen pijn doen. Als je pijn ervaart, moet je dit direct aangeven bij de therapeut.

2. Hoe lang duurt een Cupping For You sessie?
Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de klachten en de behoeften van de cliënt.

3. Zijn er bijwerkingen van Cupping For You?
Bijwerkingen kunnen zijn: lichte blauwe plekken, roodheid of zwelling op de plaatsen waar de cups zijn geplaatst. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

4. Is Cupping For You geschikt voor iedereen?
Cupping For You is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedstollingsproblemen.

5. Hoe vaak moet ik een Cupping For You sessie ondergaan?
Dit hangt af van de ernst van de klachten en de reactie van je lichaam op de behandeling. Meestal wordt er aanbevolen om een sessie per week te ondergaan voor een optimaal resultaat.