Cupping Fysio

Wat is Cupping Fysio?

Cupping Fysio is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van cupping cups. Deze cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en spieren worden gemasseerd. Cupping Fysio is een effectieve behandeling voor het verlichten van pijn, het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van stress.

Voordelen van Cupping Fysio

  • Verlicht pijn en spanning in spieren
  • Stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
  • Verbetert de mobiliteit en flexibiliteit van spieren en gewrichten
  • Verlicht stress en bevordert ontspanning
  • Kan helpen bij diverse klachten zoals nek-, schouder- en rugpijn, hoofdpijn en sportblessures

Prijzen van Cupping Fysio

Cupping Fysio wordt vaak aangeboden als onderdeel van een reguliere fysiotherapie behandeling. De prijzen variëren per fysiotherapiepraktijk, maar gemiddeld liggen de kosten tussen de €50 en €75 per sessie van 30 minuten. Sommige fysiotherapeuten bieden ook specifieke cupping behandelingen aan, waarbij de prijzen kunnen oplopen tot €100 per sessie.

Veiligheid van Cupping Fysio

Cupping Fysio is over het algemeen een veilige behandeling, mits uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde fysiotherapeut. Het is wel belangrijk om te vermelden of je last hebt van huidproblemen, bloedstollingsproblemen of zwangerschap, aangezien cupping op deze situaties aangepast kan worden.

FAQ

1. Is Cupping Fysio geschikt voor iedereen?
Ja, Cupping Fysio is geschikt voor de meeste mensen. Het is wel belangrijk om eventuele medische aandoeningen te bespreken met de fysiotherapeut voorafgaand aan de behandeling.

2. Doet Cupping Fysio pijn?
Nee, Cupping Fysio hoort geen pijn te doen. Het kan wel een licht trekkend gevoel geven op de huid, maar dit hoort niet oncomfortabel te zijn.

3. Hoe lang duurt een Cupping Fysio behandeling?
Een Cupping Fysio behandeling duurt gemiddeld 30 minuten, maar dit kan variëren per fysiotherapeut en per klacht.

4. Hoe vaak moet ik een Cupping Fysio behandeling ondergaan?
Dit hangt af van de ernst van de klacht en de reactie van het lichaam op de behandeling. Gemiddeld zijn 3 tot 5 sessies nodig voor een optimaal resultaat.

5. Wordt Cupping Fysio vergoed door mijn zorgverzekering?
Cupping Fysio wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is raadzaam om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Conclusie

Cupping Fysio is een effectieve vorm van massage therapie die kan helpen bij diverse klachten en het verbeteren van de algehele gezondheid. De prijzen variëren per fysiotherapiepraktijk, maar liggen gemiddeld tussen de €50 en €75 per sessie. Het is belangrijk om Cupping Fysio te ondergaan bij een ervaren en gekwalificeerde fysiotherapeut voor de beste resultaten.