Cupping Fysiotherapie

Hoe werkt Cupping Fysiotherapie?

Cupping Fysiotherapie is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van cups om de huid en spieren te stimuleren. De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en spieren omhoog worden getrokken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Voordelen van Cupping Fysiotherapie

  • Verlicht pijn en spanning in de spieren
  • Verbetert de doorbloeding en lymfedrainage
  • Verbetert de mobiliteit van gewrichten
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens
  • Kan ook mentale ontspanning en stressvermindering bieden

Wat zijn de kosten van Cupping Fysiotherapie?

De kosten van Cupping Fysiotherapie variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie tussen de €40 en €60 per uur. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten, dus het is altijd goed om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Hoe vaak moet ik Cupping Fysiotherapie ondergaan?

Dit hangt af van de individuele situatie en klachten. Voor acute klachten kunnen enkele sessies al verlichting bieden, terwijl chronische klachten mogelijk een langere behandelingsperiode vereisen. Gemiddeld worden 5 tot 10 sessies aanbevolen voor optimaal resultaat.

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan Cupping Fysiotherapie?

Over het algemeen is Cupping Fysiotherapie een veilige behandelmethode. Echter, sommige mensen kunnen lichte blauwe plekken of roodheid ervaren op de behandelde gebieden. Ook is het belangrijk om een ervaren en gecertificeerde therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Kan iedereen Cupping Fysiotherapie ondergaan?

In de meeste gevallen is Cupping Fysiotherapie veilig voor iedereen, maar er zijn enkele situaties waarin het niet wordt aanbevolen. Dit geldt bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen, mensen met huidinfecties of open wonden, en mensen met bloedstollingsproblemen. Het is altijd belangrijk om je therapeut op de hoogte te stellen van eventuele gezondheidsproblemen voordat je de behandeling ondergaat.

Veelgestelde vragen over Cupping Fysiotherapie

1. Is Cupping Fysiotherapie hetzelfde als Chinese Cupping?

Nee, Cupping Fysiotherapie is een specifieke vorm van massage therapie die wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut. Chinese Cupping is een traditionele Chinese geneeskunde die wordt uitgevoerd door een acupuncturist of traditionele Chinese geneeskundige.

2. Wat is het verschil tussen droge en natte Cupping?

Bij droge Cupping worden de cups alleen op de huid geplaatst en vacuüm gezogen. Bij natte Cupping wordt er eerst een kleine incisie gemaakt op de huid en wordt er vervolgens een cup geplaatst om bloed te laten stromen.

3. Kan Cupping Fysiotherapie helpen bij migraine?

Ja, Cupping Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van migraine klachten door het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van spierspanning in de nek en schouders.

4. Kan Cupping Fysiotherapie helpen bij sportblessures?

Ja, Cupping Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking bij sportblessures en het bevorderen van het herstelproces.

5. Hoe kan ik me voorbereiden op een Cupping Fysiotherapie sessie?

Het is aan te raden om voorafgaand aan de sessie voldoende water te drinken en geen zware maaltijden te eten. Ook is het handig om comfortabele kleding te dragen die gemakkelijk opgerold kan worden om de behandelde gebieden bloot te stellen.