Cupping Glas

Wat is Cupping Glas?

Cupping Glas is een vorm van massage therapie waarbij glazen cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren en de doorbloeding te stimuleren. Het is een eeuwenoude techniek die oorspronkelijk uit China komt en tegenwoordig over de hele wereld wordt gebruikt voor ontspanning en het behandelen van verschillende gezondheidsklachten.

Cupping Glas wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van massage, zoals ontspanningsmassage of sportmassage. Het kan ook als een opzichzelfstaande behandeling worden toegepast. De cups worden op de huid geplaatst en vervolgens langzaam over het lichaam bewogen, waardoor de huid en spieren worden gemasseerd.

Voordelen van Cupping Glas

  • Verbetert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Kan helpen bij het verminderen van spierpijn en spanning
  • Verlicht stress en bevordert ontspanning
  • Kan de immuunfunctie versterken
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis

Prijzen van Cupping Glas

Cupping Glas wordt meestal aangeboden als onderdeel van een massagebehandeling en de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 minuten tussen de €25 en €50. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte prijzen voor verschillende soorten Cupping Glas behandelingen.

Behandeling Geschatte prijs (30 minuten)
Ontspanningsmassage met Cupping Glas €30 – €45
Sportmassage met Cupping Glas €35 – €50
Opzichzelfstaande Cupping Glas behandeling €25 – €40

Veiligheid en bijwerkingen

Cupping Glas is over het algemeen een veilige behandeling, maar er kunnen bijwerkingen optreden, zoals blauwe plekken, roodheid of lichte pijn op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen zijn normaal en zouden binnen een paar dagen moeten verdwijnen. Het is belangrijk om een ervaren en getrainde therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

FAQ over Cupping Glas

1. Is Cupping Glas geschikt voor iedereen?
Cupping Glas is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar er zijn enkele contra-indicaties, zoals zwangerschap, open wonden of huidinfecties. Raadpleeg een arts voordat u een Cupping Glas behandeling ondergaat als u twijfelt.

2. Hoe lang duurt een Cupping Glas behandeling?
Een Cupping Glas behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van uw specifieke behoeften en het gebied dat wordt behandeld.

3. Hoe vaak moet ik een Cupping Glas behandeling ondergaan?
Dit kan variëren afhankelijk van uw individuele situatie en behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om 1-2 keer per week een behandeling te ondergaan voor het beste resultaat.

4. Is Cupping Glas pijnlijk?
Cupping Glas kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar het mag geen pijn doen. Als u pijn ervaart tijdens de behandeling, moet u dit onmiddellijk aan uw therapeut laten weten.

5. Kan ik zelf Cupping Glas doen?
Het wordt niet aanbevolen om zelf Cupping Glas te doen, omdat het moeilijk kan zijn om de cups op de juiste manier te plaatsen en te verwijderen. Het is het beste om een getrainde en ervaren therapeut te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.