Cupping Glass Amandelstenen

Wat zijn Cupping Glass Amandelstenen?

Cupping Glass Amandelstenen zijn kleine glazen bollen die gebruikt worden voor cupping massage therapie. Deze therapie is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. De glazen bollen worden op de huid geplaatst en door middel van een vacuüm effect wordt de huid omhoog getrokken, wat zorgt voor een diepe massage en stimulatie van de bloedcirculatie.

Cupping Glass Amandelstenen zijn er in verschillende maten en vormen, maar over het algemeen hebben ze een ronde vorm met een platte onderkant. Ze zijn meestal gemaakt van glas, maar kunnen ook van plastic of siliconen zijn. Deze bollen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen ook voorzien zijn van een handvat voor een betere grip tijdens de massage.

Voordelen van Cupping Glass Amandelstenen

  • Verbetert de bloedcirculatie en lymfedrainage
  • Verlicht spierpijn en stijfheid
  • Verbetert de huidconditie en vermindert cellulitis
  • Verlicht stress en spanning in het lichaam
  • Kan helpen bij de behandeling van bepaalde gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, rugpijn en spijsverteringsproblemen

Prijzen van Cupping Glass Amandelstenen

De prijzen van Cupping Glass Amandelstenen variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de kwaliteit. Hieronder vind je een indicatie van de prijzen voor verschillende soorten cupping glass amandelstenen:

Soort Grootte Materiaal Prijs
Chinese cupping bollen 3-5 cm Glas €5-€10
Massage cupping bollen 5-7 cm Plastic €10-€20
Siliconen cupping bollen 3-5 cm Siliconen €15-€25

FAQ over Cupping Glass Amandelstenen

1. Wat is het verschil tussen Chinese cupping bollen en massage cupping bollen?
Chinese cupping bollen zijn gemaakt van glas en worden voornamelijk gebruikt voor therapeutische doeleinden. Massage cupping bollen zijn gemaakt van plastic en worden meer gebruikt voor ontspanningsmassages.

2. Hoe lang gaan cupping glass amandelstenen mee?
De duurzaamheid van cupping glass amandelstenen hangt af van het materiaal en de kwaliteit. Glas gaat over het algemeen langer mee dan plastic of siliconen.

3. Kan ik cupping glass amandelstenen zelf gebruiken?
Het wordt aangeraden om cupping glass amandelstenen te gebruiken onder begeleiding van een professionele therapeut. Zo voorkom je mogelijke complicaties of verkeerd gebruik.

4. Kan ik cupping glass amandelstenen gebruiken tijdens de zwangerschap?
Het wordt afgeraden om cupping glass amandelstenen te gebruiken tijdens de zwangerschap, tenzij onder toezicht van een ervaren therapeut.

5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage met cupping glass amandelstenen?
Mogelijke bijwerkingen zijn blauwe plekken, tijdelijke verkleuring van de huid en lichte pijn na de massage. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen.