Cupping Hals

Wat is Cupping Hals?

Cupping Hals is een vorm van cupping massage therapie die specifiek gericht is op de hals en nek. Het wordt uitgevoerd met behulp van speciale cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit zorgt voor een diepe massage van de spieren en weefsels in de hals en nek, waardoor spanning en pijn kunnen worden verminderd.

Voordelen van Cupping Hals

  • Verlichting van nek- en schouderpijn
  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Ontspanning van gespannen spieren
  • Verlichting van hoofdpijn en migraine
  • Stimulatie van het lymfestelsel

Prijzen voor Cupping Hals

De prijzen voor Cupping Hals kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €30 en €60 per sessie van 30 minuten. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat de prijs per sessie kan verlagen.

FAQ over Cupping Hals

Wat zijn de cups die worden gebruikt bij Cupping Hals?

De cups die worden gebruikt bij Cupping Hals zijn meestal gemaakt van glas, siliconen of plastic.

Is Cupping Hals pijnlijk?

Cupping Hals kan een lichte druk of trekkend gevoel veroorzaken, maar het mag geen pijn doen. Als het pijnlijk is, moet je dit aangeven bij de therapeut.

Kan Cupping Hals blauwe plekken veroorzaken?

Ja, het is mogelijk dat er na een sessie van Cupping Hals kleine blauwe plekken ontstaan. Dit is een normale reactie en zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Hals?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen van Cupping Hals. Sommige mensen kunnen echter lichte duizeligheid of vermoeidheid ervaren na een sessie.

Kan iedereen Cupping Hals ondergaan?

Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedstoornissen of zwangerschap, moeten eerst met hun arts overleggen voordat ze Cupping Hals ondergaan.

Duur van de sessie Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €60
60 minuten €50 – €100
90 minuten €70 – €120