Cupping Hilversum

Wat is Cupping Hilversum?

Cupping Hilversum is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze cups kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals glas, silicone of plastic. Het doel van cupping is om de doorbloeding te verbeteren, spierspanning te verminderen en het lichaam te ontspannen.

  • Cupping is een eeuwenoude techniek die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.
  • In Hilversum zijn er verschillende praktijken en therapeuten die cupping aanbieden als onderdeel van hun diensten.
  • Cupping kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, schouders, benen en armen.
  • Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op andere vormen van massage therapie, zoals ontspanningsmassage of sportmassage.

Soorten Cupping Hilversum

Er zijn verschillende soorten cupping die in Hilversum worden aangeboden. Hieronder staan de meest voorkomende vormen:

  • Dry cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er olie of crème wordt gebruikt.
  • Wet cupping: hierbij worden kleine sneetjes gemaakt in de huid voordat de cups worden geplaatst, zodat er bloed kan stromen.
  • Fire cupping: hierbij wordt een vlam gebruikt om de lucht in de cup te verwarmen voordat deze op de huid wordt geplaatst.
  • Siliconen cupping: hierbij worden cups gemaakt van siliconen gebruikt in plaats van glas of plastic. Deze zijn flexibeler en kunnen op meerdere manieren worden gebruikt.

Prijzen van Cupping Hilversum

De prijzen voor cupping in Hilversum variëren afhankelijk van de praktijk of therapeut en het type cupping dat wordt toegepast. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor een sessie van 30 minuten:

Soort Cupping Gemiddelde Prijs
Dry cupping €30
Wet cupping €40
Fire cupping €35
Siliconen cupping €35

Veelgestelde vragen over Cupping Hilversum

1. Is cupping pijnlijk?
Nee, cupping hoort geen pijn te doen. Het kan wel een licht trekkend of tintelend gevoel geven, maar dit hoort niet oncomfortabel te zijn.

2. Hoe lang duurt een cupping sessie?
Een cupping sessie duurt gemiddeld tussen de 30 en 45 minuten, afhankelijk van het type cupping en de gebieden die behandeld worden.

3. Is cupping geschikt voor iedereen?
Cupping is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, mensen met bepaalde aandoeningen, zoals bloedziekten of huidproblemen, wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen voordat ze cupping ondergaan.

4. Kan cupping bijwerkingen hebben?
Het is mogelijk dat na een cupping sessie kleine blauwe plekken of lichte verkleuringen op de huid ontstaan. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

5. Wordt cupping vergoed door mijn zorgverzekering?
Dit verschilt per zorgverzekeraar en polis. Het is daarom raadzaam om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken of cupping wordt vergoed.