Cupping Hoe Doe Je Dat

Wat is Cupping en Hoe Doe Je Dat?

Cupping is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit zorgt voor een zuigend effect dat de huid en de spieren stimuleert. Cupping kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedcirculatie. Hieronder vind je meer informatie over hoe je cupping kunt doen en de bijbehorende prijzen.

Soorten Cupping

 • Dry Cupping: Dit is de meest voorkomende vorm van cupping waarbij de cups op de huid worden geplaatst zonder dat er iets in wordt gebrand.
 • Wet Cupping: Bij deze vorm wordt er eerst een kleine snee gemaakt in de huid en wordt er daarna een cup geplaatst om bloed te laten stromen.
 • Fire Cupping: Hierbij wordt er een klein vuur gebruikt om de lucht in de cup te verwarmen voordat deze op de huid wordt geplaatst.

Prijzen voor Cupping

Soort Cupping Gemiddelde Prijs
Dry Cupping €40 – €60 per sessie
Wet Cupping €50 – €70 per sessie
Fire Cupping €45 – €65 per sessie

Veelgestelde Vragen over Cupping

 1. Is cupping pijnlijk?
  Nee, cupping zou geen pijn moeten veroorzaken. Je kunt wel een licht trekkend gevoel ervaren tijdens de behandeling.
 2. Kan iedereen cupping doen?
  Nee, cupping wordt afgeraden voor mensen met huidproblemen, bloedingsstoornissen, zwangere vrouwen en mensen met ernstige gezondheidsproblemen.
 3. Hoe lang duurt een cupping sessie?
  Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de soort cupping en het doel van de behandeling.
 4. Zijn er bijwerkingen van cupping?
  Mogelijke bijwerkingen zijn blauwe plekken, lichte irritatie van de huid en een licht gevoel van duizeligheid. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
 5. Hoe vaak moet ik cupping doen?
  Dit hangt af van het doel van de behandeling en de reactie van je lichaam. Meestal worden er meerdere sessies aanbevolen voor het beste resultaat.

Conclusie

Cupping is een effectieve en ontspannende vorm van massage therapie die kan helpen bij verschillende klachten. Het is belangrijk om naar een professionele en ervaren therapeut te gaan voor de behandeling. De prijzen voor cupping variëren afhankelijk van de soort cupping en de duur van de sessie. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over cupping en hoe je het kunt doen.