Cupping Hoe Vaak

Cupping Therapie: Hoe Vaak Moet je het Doen?

Cupping therapie, ook wel bekend als cupping massage, is een vorm van alternatieve geneeskunde die al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende culturen. Deze therapie maakt gebruik van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren en zo de doorbloeding te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, ontspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid. Een veelgestelde vraag is hoe vaak je cupping therapie moet ondergaan om de gewenste resultaten te behalen. In dit artikel zullen we de frequentie van cupping therapie bespreken en de geschatte prijzen geven.

Waarom is de frequentie van cupping therapie belangrijk?

De frequentie van cupping therapie is belangrijk omdat het van invloed kan zijn op de effectiviteit van de behandeling. Te vaak of te weinig cupping sessies kunnen beide leiden tot minder optimale resultaten. Het is dus belangrijk om de juiste frequentie te bepalen voor jouw specifieke behoeften en doelen.

Hoe vaak moet je cupping therapie ondergaan?

De frequentie van cupping therapie kan variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om één keer per week een cupping sessie te ondergaan voor een periode van 4 tot 6 weken. Dit kan worden aangepast aan jouw specifieke situatie, dus het is belangrijk om te overleggen met een gekwalificeerde cupping therapeut.

Wat zijn de geschatte prijzen voor cupping therapie?

De prijzen voor cupping therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. In Nederland liggen de prijzen gemiddeld tussen de €40 en €80 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan met meerdere sessies tegen een gereduceerd tarief.

Zijn er bijwerkingen van te vaak cupping therapie ondergaan?

Ja, als je te vaak cupping therapie ondergaat, kan dit leiden tot blauwe plekken en tijdelijke verkleuring van de huid. Het is belangrijk om de aanbevolen frequentie te volgen en te overleggen met je therapeut als je merkt dat je te veel blauwe plekken krijgt.

Kan ik cupping therapie zelf thuis doen?

Hoewel het mogelijk is om zelf cupping therapie thuis uit te voeren, wordt het sterk aanbevolen om dit door een gekwalificeerde therapeut te laten doen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de behandeling veilig en effectief uit te voeren.

Veelgestelde Vragen over Cupping Therapie

 • Is cupping therapie pijnlijk?
  Nee, cupping therapie is over het algemeen niet pijnlijk. Sommige mensen ervaren lichte druk of tintelingen tijdens de behandeling, maar dit is meestal niet ongemakkelijk.
 • Kan cupping therapie helpen bij het verminderen van stress?
  Ja, cupping therapie kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning en het verlichten van pijn.
 • Is cupping therapie geschikt voor iedereen?
  Nee, cupping therapie is niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangerschap. Het is belangrijk om dit te bespreken met je therapeut voordat je een behandeling ondergaat.
 • Kan cupping therapie helpen bij het verbeteren van de huid?
  Ja, cupping therapie kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de doorbloeding.
 • Wat is het verschil tussen droge en natte cupping?
  Bij droge cupping worden de cups alleen op de huid geplaatst, terwijl bij natte cupping kleine incisies worden gemaakt in de huid voordat de cups worden geplaatst. Natte cupping wordt soms gebruikt om bloed te laten stromen en gifstoffen te verwijderen, terwijl droge cupping voornamelijk wordt gebruikt voor ontspanning en pijnverlichting.
Land Gemiddelde Prijs per Sessie
Nederland €40 – €80
België €50 – €90
Duitsland €30 – €60
Verenigd Koninkrijk £40 – £80

Cupping therapie kan een effectieve manier zijn om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen en te voorkomen. Het is belangrijk om de juiste frequentie te bepalen en dit te bespreken met een gekwalificeerde therapeut. Met de juiste frequentie en een ervaren therapeut kan cupping therapie een waardevolle toevoeging zijn aan je gezondheidsroutine.