Cupping Hoorn

Wat is Cupping Hoorn?

Cupping Hoorn is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm effect te creëren. Deze cups kunnen gemaakt zijn van glas, plastic of siliconen en worden gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren, spieren te ontspannen en pijn te verminderen. Cupping Hoorn is afgeleid van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende gezondheidsdoeleinden.

Wat zijn de voordelen van Cupping Hoorn?

 • Verbetert de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de weefsels
 • Verlicht spierspanning en pijn
 • Verbetert de lymfedrainage en helpt bij het verwijderen van toxines uit het lichaam
 • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en striae
 • Kan de algehele gezondheid en welzijn verbeteren

Wat zijn de verschillende technieken van Cupping Hoorn?

Er zijn verschillende technieken van Cupping Hoorn, waaronder:

 • Droge cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er gebruik wordt gemaakt van vuur of een pomp om het vacuüm te creëren.
 • Natte cupping: hierbij wordt een kleine incisie gemaakt op de huid voordat de cup wordt geplaatst, zodat er bloed kan worden afgetapt.
 • Fire cupping: hierbij worden de cups verwarmd met vuur voordat ze op de huid worden geplaatst, waardoor het vacuüm effect ontstaat.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Cupping Hoorn?

Hoewel Cupping Hoorn over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen, waaronder:

 • Tijdelijke verkleuringen of blauwe plekken op de huid
 • Lichte pijn of ongemak tijdens de behandeling
 • Brandwonden of blaren bij het gebruik van vuurcupping
 • Oncomfortabel gevoel of duizeligheid door het vacuüm effect

Hoeveel kost Cupping Hoorn?

De prijzen voor Cupping Hoorn kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 tot 45 minuten tussen de €30 en €60. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

Veelgestelde vragen over Cupping Hoorn

1. Is Cupping Hoorn pijnlijk?

Nee, Cupping Hoorn mag geen pijn doen. Het kan wel wat ongemakkelijk of strak aanvoelen door het vacuüm effect, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn.

2. Hoe lang duurt een sessie van Cupping Hoorn?

Een sessie van Cupping Hoorn duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten.

3. Is Cupping Hoorn geschikt voor iedereen?

Cupping Hoorn is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met huidproblemen of bloedstollingsproblemen en mensen met een pacemaker.

4. Hoe vaak moet ik Cupping Hoorn ondergaan?

Dit hangt af van de reden waarom je Cupping Hoorn ondergaat en je persoonlijke behoeften. Sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor optimaal resultaat.

5. Kan ik zelf Cupping Hoorn uitvoeren?

Hoewel er thuis cupping sets beschikbaar zijn, wordt het afgeraden om zelf Cupping Hoorn uit te voeren. Het is belangrijk om de juiste techniek en druk te hanteren om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Het is daarom altijd aan te raden om een professionele therapeut te bezoeken.