Cupping Islam

Wat is Cupping Islam?

Cupping Islam is een vorm van cupping massage therapie die wordt uitgevoerd volgens de principes van de islamitische geneeskunde. Het is een traditionele methode die al eeuwenlang wordt gebruikt in de islamitische wereld en die nu ook steeds populairder wordt in het westen. Bij deze vorm van cupping worden glazen of plastic kopjes op de huid geplaatst om een vacuüm te creëren, wat helpt bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het verlichten van pijn en spanning.

Hoe werkt Cupping Islam?

Cupping Islam maakt gebruik van dezelfde technieken als traditionele cupping massage, maar met een islamitische twist. De behandeling begint met het aanbrengen van olie op de huid, gevolgd door het plaatsen van de kopjes op specifieke punten op het lichaam. De kopjes worden vervolgens verwarmd met behulp van vuur of een pomp, waardoor er een vacuüm ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken, wat de doorbloeding stimuleert en de spieren ontspant.

Wat zijn de voordelen van Cupping Islam?

Cupping Islam wordt vaak gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder rugpijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en stress. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie. Daarnaast wordt het ook gebruikt als een vorm van preventieve geneeskunde, om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

Wat zijn de kosten van Cupping Islam?

De kosten van Cupping Islam variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie tussen de €30 en €70. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van cupping therapie, dus het is altijd de moeite waard om dit na te vragen bij je verzekeraar.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Islam?

In de meeste gevallen zijn er geen ernstige bijwerkingen van Cupping Islam. Echter, sommige mensen kunnen last hebben van blauwe plekken of lichte pijn op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is belangrijk om een ervaren en goed opgeleide therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

FAQ

 • Is Cupping Islam alleen voor moslims?
  Nee, Cupping Islam kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht religie of achtergrond.
 • Is Cupping Islam hetzelfde als hijama?
  Ja, hijama is de Arabische term voor cupping en wordt vaak gebruikt in de islamitische wereld.
 • Kan Cupping Islam helpen bij het stoppen met roken?
  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Cupping Islam kan helpen bij het stoppen met roken. Het kan echter wel helpen bij het verminderen van stress en spanning, wat kan bijdragen aan een gezonde levensstijl.
 • Is Cupping Islam veilig tijdens de zwangerschap?
  Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om cupping therapie te ondergaan tijdens de zwangerschap, tenzij dit wordt gedaan onder toezicht van een ervaren therapeut.
 • Kan Cupping Islam helpen bij het behandelen van chronische pijn?
  Ja, cupping therapie kan helpen bij het verlichten van chronische pijn, maar het is belangrijk om dit te bespreken met een arts voordat je een behandeling ondergaat.

Prijzen voor Cupping Islam

Behandeling Duur Prijs
Volledige lichaamsmassage 60 minuten €50
Rugmassage 30 minuten €30
Gezichtsmassage 15 minuten €20

Conclusie

Cupping Islam is een eeuwenoude vorm van cupping massage therapie die zijn oorsprong vindt in de islamitische wereld. Het kan helpen bij het verlichten van verschillende gezondheidsproblemen en het bevorderen van algeheel welzijn. De kosten variëren afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut, maar het is een betaalbare en effectieve behandelingsoptie. Het is echter altijd belangrijk om dit te bespreken met een arts voordat je een behandeling ondergaat, vooral als je last hebt van ernstige gezondheidsproblemen.