Cupping Jar

Wat is Cupping Jar?

Cupping Jar is een vorm van massage therapie waarbij glazen of plastic kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Cupping Jar wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen. Het wordt beschouwd als een effectieve manier om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te versterken.

  • Cupping Jar kan worden gebruikt voor zowel therapeutische als ontspannende doeleinden.
  • Er zijn verschillende soorten cupping technieken, waaronder dry cupping, wet cupping en fire cupping.
  • De cups worden meestal gemaakt van glas, plastic of bamboe en kunnen verschillende maten hebben.
  • De therapeut kan gebruik maken van verschillende soorten oliën om de cups gemakkelijker over de huid te laten glijden.
  • Cupping Jar kan op bijna elk deel van het lichaam worden toegepast, afhankelijk van de klachten van de patiënt.

Voordelen van Cupping Jar

Cupping Jar heeft vele voordelen voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Ontspanning en vermindering van stress
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Verlichting van ontstekingen en verkoudheid

Wat zijn de kosten van Cupping Jar?

De kosten van Cupping Jar kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 30 minuten tussen de €30 en €50. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

Wordt Cupping Jar vergoed door de zorgverzekering?

Helaas wordt Cupping Jar niet vergoed door de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen bieden wel dekking voor alternatieve geneeswijzen, waaronder cupping therapie. Het is altijd verstandig om dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Is Cupping Jar veilig?

Cupping Jar is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde therapeut te kiezen. Het kan bij sommige mensen blauwe plekken of lichte irritatie van de huid veroorzaken, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Zijn er contra-indicaties voor Cupping Jar?

Ja, er zijn enkele situaties waarin cupping therapie niet wordt aanbevolen. Dit omvat zwangerschap, bloedziekten, hoge koorts, ernstige huidinfecties of open wonden op de plaats van de behandeling. Het is altijd belangrijk om uw therapeut te informeren over eventuele medische aandoeningen voordat u begint met cupping therapie.

Veelgestelde vragen over Cupping Jar

1. Is Cupping Jar hetzelfde als cupping massage?

Ja, Cupping Jar is een vorm van cupping massage waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups.

2. Hoe lang duurt een sessie van Cupping Jar?

Een sessie van Cupping Jar kan variëren van 15 tot 60 minuten, afhankelijk van uw behoeften en de behandeling die wordt toegepast.

3. Hoe vaak moet ik Cupping Jar ondergaan?

Dit hangt af van uw specifieke klachten en de aanbeveling van uw therapeut. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een sessie te ondergaan voor maximaal resultaat.

4. Kan ik zelf thuis Cupping Jar doen?

Ja, er zijn speciale sets verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het is echter belangrijk om de juiste techniek te leren en voorzichtig te zijn om letsel te voorkomen.

5. Kan Cupping Jar worden gebruikt in combinatie met andere therapieën?

Ja, Cupping Jar kan worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen, zoals acupunctuur, massage of fysiotherapie. Het is altijd verstandig om uw therapeut te informeren over andere behandelingen die u ondergaat.