Cupping Kampen

Wat is Cupping Kampen?

Cupping Kampen is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van cups om de huid en spieren te stimuleren en te ontspannen. Deze traditionele Chinese methode wordt al eeuwenlang gebruikt en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen. In Kampen zijn er verschillende massagepraktijken die deze techniek aanbieden.

Voordelen van Cupping Kampen

 • Verlicht pijn en spanning in de spieren
 • Verbetert de bloedcirculatie en lymfestroom
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens
 • Bevordert ontspanning en vermindert stress

Soorten Cupping Kampen

Er zijn verschillende soorten cupping technieken die in Kampen worden aangeboden. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende:

Soort Beschrijving Prijs (gemiddeld)
Traditionele Cupping Gebruik van glazen cups met vuur om een vacuüm te creëren op de huid €35 – €50 per sessie
Dry Cupping Gebruik van plastic of siliconen cups zonder vuur €30 – €45 per sessie
Wet Cupping Naast het creëren van een vacuüm wordt er ook een kleine incisie gemaakt om bloed te laten stromen €40 – €55 per sessie
Massage Cupping Gebruik van bewegende cups in combinatie met massage €45 – €60 per sessie

Veelgestelde vragen over Cupping Kampen

 1. Is Cupping Kampen geschikt voor iedereen?
  Ja, cupping kan aangepast worden aan de individuele behoeften en is geschikt voor de meeste mensen. Echter, het wordt afgeraden voor mensen met ernstige huidaandoeningen, bloedingsstoornissen of zwangere vrouwen.
 2. Is cupping pijnlijk?
  Nee, cupping hoort geen pijn te doen. Het creëren van een vacuüm kan wel wat oncomfortabel aanvoelen, maar dit mag geen pijn veroorzaken.
 3. Hoe lang duurt een cupping sessie?
  Een sessie duurt gemiddeld 30-45 minuten, afhankelijk van de gekozen techniek en het te behandelen gebied.
 4. Zijn er bijwerkingen na een cupping sessie?
  Het is normaal om tijdelijke rode of paarse plekken te zien op de huid na een sessie. Deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen.
 5. Hoe vaak moet ik cupping herhalen?
  Dit hangt af van de individuele behoeften en de ernst van de klachten. Meestal wordt aangeraden om een aantal sessies te ondergaan met een tussenpoos van 1-2 weken.

Conclusie

Cupping Kampen is een effectieve en ontspannende massage therapie die veel voordelen biedt voor zowel lichaam als geest. Met verschillende technieken en prijzen is er voor iedereen wel een geschikte optie te vinden. Raadpleeg altijd een professionele cupping therapeut voor meer informatie en om te bepalen welke vorm van cupping het beste bij jou past.