Cupping Massage Assen

Wat is Cupping Massage Assen?

Cupping Massage Assen is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van cups om de huid en spieren te stimuleren. Het is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Bij Cupping Massage Assen worden cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en spieren worden gemasseerd en gestimuleerd.

Voordelen van Cupping Massage Assen

 • Verlicht spierspanning en pijn
 • Bevordert de doorbloeding en lymfedrainage
 • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten
 • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens
 • Kan stress en angst verminderen

Hoeveel kost Cupping Massage Assen?

De prijzen voor Cupping Massage Assen kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor een lagere prijs.

Hoe vaak moet ik Cupping Massage Assen ondergaan?

Dit hangt af van je persoonlijke behoeften en het doel van de behandeling. Voor acute klachten kan een wekelijkse sessie voldoende zijn, terwijl voor chronische klachten meerdere sessies nodig kunnen zijn. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 4-6 sessies te ondergaan voor optimale resultaten.

Is Cupping Massage Assen veilig?

Ja, Cupping Massage Assen is over het algemeen veilig en pijnloos. Het kan echter wel blauwe plekken en tijdelijke verkleuring van de huid veroorzaken. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Kan iedereen Cupping Massage Assen ondergaan?

Hoewel Cupping Massage Assen over het algemeen veilig is, zijn er enkele situaties waarin het niet wordt aanbevolen. Dit omvat zwangerschap, ernstige huidaandoeningen, bloedingsstoornissen en bepaalde medicatie. Het is altijd het beste om vooraf met je arts te overleggen voordat je Cupping Massage Assen ondergaat.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Assen

 • Wat is het verschil tussen Cupping Massage Assen en traditionele cupping?
  Bij traditionele cupping worden cups op de huid geplaatst en verwarmd met vuur, terwijl bij Cupping Massage Assen gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen met behulp van een pomp.
 • Kan Cupping Massage Assen helpen bij rugpijn?
  Ja, Cupping Massage Assen kan helpen bij het verlichten van rugpijn door het verminderen van spierspanning en het bevorderen van de doorbloeding.
 • Is Cupping Massage Assen geschikt voor mensen met een lage bloeddruk?
  Nee, Cupping Massage Assen kan de bloeddruk verlagen en is daarom niet geschikt voor mensen met een lage bloeddruk.
 • Kan Cupping Massage Assen helpen bij migraine?
  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Cupping Massage Assen helpt bij migraine, maar sommige mensen ervaren wel verlichting van de pijn en spanning in de nek en schouders.
 • Is Cupping Massage Assen geschikt voor kinderen?
  Ja, Cupping Massage Assen kan ook worden toegepast bij kinderen, maar het is belangrijk om een ervaren therapeut te kiezen en de behandeling aan te passen aan de leeftijd en behoeften van het kind.

Duur van de sessie Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €50
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100