Cupping Massage Betekenis

Cupping Massage: Wat is het en wat zijn de prijzen?

Cupping massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Deze cups creëren een vacuüm effect waardoor de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken. Dit stimuleert de doorbloeding en helpt bij het losmaken van knopen en spanningen in de spieren.

Cupping massage wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook steeds populairder geworden in het Westen. Het kan helpen bij verschillende klachten, waaronder spierpijn, rugpijn, hoofdpijn en stress.

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor een cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie van 60 minuten.

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde prijzen per regio in Nederland:

Regio Gemiddelde prijs per sessie (60 min)
Noord-Holland €60
Zuid-Holland €50
Utrecht €55
Noord-Brabant €45
Gelderland €50
Overijssel €45
Flevoland €40
Drenthe €45
Groningen €50
Friesland €40
Limburg €60

Veelgestelde vragen over Cupping Massage

  • Wat is het verschil tussen cupping massage en traditionele massage?
  • Hoe lang duurt een cupping massage?
  • Kan cupping massage helpen bij rugpijn?
  • Zijn er bijwerkingen van cupping massage?
  • Is cupping massage geschikt voor iedereen?
Vraag Antwoord
Wat is het verschil tussen cupping massage en traditionele massage? Bij traditionele massage wordt er voornamelijk druk uitgeoefend op de spieren, terwijl bij cupping massage gebruik wordt gemaakt van cups en vacuüm.
Hoe lang duurt een cupping massage? Een cupping massage duurt gemiddeld 60 minuten.
Kan cupping massage helpen bij rugpijn? Ja, cupping massage kan helpen bij het losmaken van spanningen en knopen in de rugspieren.
Zijn er bijwerkingen van cupping massage? Sommige mensen kunnen na een cupping massage last hebben van rode plekken of lichte blauwe plekken op de huid. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
Is cupping massage geschikt voor iedereen? Nee, cupping massage wordt afgeraden bij zwangere vrouwen, mensen met hoge bloeddruk, huidinfecties en bloedstollingsproblemen.

Cupping massage kan een effectieve behandeling zijn voor verschillende klachten en kan helpen bij het ontspannen van lichaam en geest. Wil je een cupping massage proberen? Zoek dan een ervaren en gecertificeerde therapeut bij jou in de buurt en bespreek de mogelijkheden en prijzen.