Cupping Massage Den Bosch

Wat is Cupping Massage?

Cupping Massage is een vorm van massage die gebruik maakt van glazen of siliconen cups om de huid en spieren te stimuleren. Deze vorm van massage is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn te verlichten, de bloedcirculatie te verbeteren en het lichaam te ontspannen.

Cupping massage wordt uitgevoerd door de cups op de huid te plaatsen en vervolgens vacuüm te trekken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door de lucht uit de cup te zuigen of door de cup te verwarmen voordat deze op de huid wordt geplaatst. Het vacuüm zorgt ervoor dat de huid en spieren omhoog worden getrokken, wat zorgt voor een diepe ontspanning en stimulatie van de bloedcirculatie.

Voordelen van Cupping Massage

  • Verlicht pijn en spanning in de spieren
  • Verbetert de bloedcirculatie en lymfedrainage
  • Verbetert de elasticiteit van de huid
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Verbetert de algehele ontspanning en welzijn

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor een cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de duur van de massage en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per uur.

Sommige therapeuten bieden ook speciale cupping arrangementen aan, waarbij meerdere sessies worden gecombineerd voor een voordeliger tarief. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die regelmatig cupping massage ondergaan voor chronische pijnklachten.

Daarnaast kunnen de prijzen ook verschillen per regio. In grote steden zoals Den Bosch kunnen de prijzen hoger liggen dan in kleinere steden of dorpen.

Wordt Cupping Massage vergoed door de zorgverzekering?

Helaas wordt cupping massage niet vergoed door de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen bieden wel dekking voor alternatieve geneeswijzen, waaronder cupping massage. Het is daarom altijd aan te raden om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Is Cupping Massage geschikt voor iedereen?

Cupping massage is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, er zijn een aantal situaties waarin cupping massage niet wordt aanbevolen, waaronder:

  • Bij zwangerschap
  • Bij huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis
  • Bij bloedverdunners of bloedstollingsproblemen
  • Bij ernstige ziekten zoals kanker of hartziekten

Als je twijfelt of cupping massage geschikt is voor jou, neem dan altijd contact op met je huisarts of behandelend specialist.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Den Bosch

1. Wat is het verschil tussen traditionele Chinese cupping en cupping massage?

Traditionele Chinese cupping is gericht op het verwijderen van blokkades in de energiebanen van het lichaam, terwijl cupping massage meer gericht is op het ontspannen van de spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie.

2. Hoe lang duurt een cupping massage sessie?

Een cupping massage sessie kan variëren van 30 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van de wensen van de cliënt en de ervaring van de therapeut.

3. Is cupping massage pijnlijk?

Cupping massage kan een licht ongemakkelijk gevoel geven, maar het hoort geen pijn te doen. Als je pijn ervaart tijdens de massage, geef dit dan aan bij de therapeut zodat de intensiteit aangepast kan worden.

4. Kan cupping massage helpen bij het verminderen van littekens?

Ja, cupping massage kan helpen bij het verminderen van littekens door de bloedcirculatie te verbeteren en de elasticiteit van de huid te bevorderen.

5. Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan voor optimaal resultaat?

Dit hangt af van de individuele situatie en klachten. Voor chronische pijnklachten kan het aan te raden zijn om regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) cupping massage te ondergaan. Voor ontspanning en welzijn kan eens in de paar weken of maanden voldoende zijn.

Conclusie

Cupping massage is een effectieve en ontspannende vorm van massage die al eeuwenlang gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in de spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van ontspanning en welzijn. De prijzen voor een cupping massage kunnen variëren, maar liggen gemiddeld tussen de €40 en €80 per uur. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor vergoeding. Als je twijfelt of cupping massage geschikt is voor jou, neem dan contact op met je huisarts of behandelend specialist.