Cupping Massage Enkhuizen

Wat is Cupping Massage Enkhuizen?

Cupping Massage Enkhuizen is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook populair geworden in het Westen. In Enkhuizen zijn er verschillende massagepraktijken die deze vorm van massage aanbieden.

Cupping massage wordt gedaan door cups op de huid te plaatsen en vacuüm te zuigen. Dit kan gedaan worden met behulp van vuur of een pompje. Het vacuüm zorgt ervoor dat de huid en de spieren omhoog worden getrokken, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. De cups worden vervolgens over de huid bewogen, wat zorgt voor een diepe massage en ontspanning van de spieren.

Cupping massage kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, zoals de rug, schouders, benen en armen. Het kan worden gebruikt om pijn en spanning te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en het lichaam te ontspannen. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie.

Voordelen van Cupping Massage Enkhuizen

 • Verlicht pijn en spanning in de spieren
 • Stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
 • Ontspant het lichaam en vermindert stress
 • Kan helpen bij cellulitis en huidproblemen
 • Verbetert de algehele gezondheid en welzijn

Prijzen van Cupping Massage Enkhuizen

De prijzen voor een cupping massage in Enkhuizen variëren afhankelijk van de duur van de behandeling en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €40 en €60 per uur. Sommige praktijken bieden ook kortere sessies aan, bijvoorbeeld van 30 minuten, voor lagere prijzen.

Duur Prijs
30 minuten €25 – €35
60 minuten €40 – €60
90 minuten €60 – €80

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Enkhuizen

 1. Is cupping massage pijnlijk?
 2. Nee, cupping massage hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel een licht trekkend gevoel geven door het vacuüm, maar dit hoort niet oncomfortabel te zijn.

 3. Hoe lang duurt een cupping massage?
 4. Dit kan variëren van 30 minuten tot 90 minuten, afhankelijk van de duur van de behandeling die je kiest.

 5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage?
 6. In sommige gevallen kan er na de massage een rode of paarse verkleuring van de huid ontstaan. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

 7. Kan ik cupping massage krijgen als ik zwanger ben?
 8. Het wordt afgeraden om cupping massage te ondergaan tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Overleg altijd met je arts voordat je een massage boekt.

 9. Is cupping massage geschikt voor iedereen?
 10. Cupping massage is over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Echter, als je last hebt van bepaalde aandoeningen of medicijnen gebruikt, is het belangrijk om dit te bespreken met de therapeut voordat je een behandeling ondergaat.