Cupping Massage Face

Wat is Cupping Massage Face?

Cupping Massage Face is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst. Door de cups vacuüm te trekken, wordt de huid en het onderliggende weefsel omhoog getrokken. Dit zorgt voor een verhoogde doorbloeding en stimulatie van de huid en spieren. Cupping massage face wordt voornamelijk toegepast op het gezicht en de hals, maar kan ook op andere delen van het lichaam worden toegepast.

Voordelen van Cupping Massage Face

 • Verhoogt de doorbloeding en stimuleert de huid en spieren
 • Verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid
 • Verbetert de teint en textuur van de huid
 • Kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Kan helpen bij het verminderen van vochtophopingen en wallen onder de ogen

Wat zijn de kosten van Cupping Massage Face?

De kosten van Cupping Massage Face kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €50 en €100 per sessie van 30-60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere behandelingen, wat kan resulteren in een lagere prijs per sessie.

Is Cupping Massage Face veilig?

Ja, Cupping Massage Face is over het algemeen veilig, mits uitgevoerd door een ervaren en gecertificeerde therapeut. Het is belangrijk om te overleggen met de therapeut als je zwanger bent, een huidinfectie hebt of bloedverdunners gebruikt. Ook kan het gebruik van cups op bepaalde delen van het gezicht, zoals rondom de ogen, worden afgeraden.

Hoe vaak moet ik Cupping Massage Face ondergaan?

De frequentie van Cupping Massage Face behandelingen kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke doelen en de aanbeveling van de therapeut. Sommige mensen ervaren al na één sessie resultaten, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor optimaal resultaat. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een sessie te ondergaan.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage Face?

Mogelijke bijwerkingen van Cupping Massage Face zijn tijdelijke roodheid en blauwe plekken op de behandelde gebieden. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Ook kan het zijn dat je een licht trekkend gevoel ervaart tijdens de behandeling. Als je twijfelt of Cupping Massage Face geschikt is voor jou, overleg dan altijd met een ervaren therapeut.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Face

 • Wat is het verschil tussen Cupping Massage Face en traditionele cupping?
 • Traditionele cupping wordt meestal uitgevoerd op het lichaam en maakt gebruik van grotere cups. Cupping Massage Face richt zich specifiek op het gezicht en maakt gebruik van kleinere cups voor een zachte en gerichte behandeling.

 • Kan Cupping Massage Face worden gecombineerd met andere behandelingen?
 • Ja, Cupping Massage Face kan worden gecombineerd met andere gezichtsbehandelingen zoals gezichtsmassages of gezichtsmaskers. Het kan ook worden gecombineerd met acupunctuur of andere vormen van traditionele Chinese geneeskunde.

 • Hoe lang duurt een Cupping Massage Face behandeling?
 • Een Cupping Massage Face behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de therapeut en jouw persoonlijke wensen en behoeften.

 • Kan ik zelf thuis Cupping Massage Face uitvoeren?
 • Hoewel er cupping sets verkrijgbaar zijn voor thuisgebruik, wordt aangeraden om Cupping Massage Face uit te laten voeren door een ervaren en gecertificeerde therapeut. Zij hebben de kennis en vaardigheden om de behandeling veilig en effectief uit te voeren.

 • Zijn er speciale voorbereidingen nodig voor een Cupping Massage Face behandeling?
 • Het wordt aangeraden om voorafgaand aan de behandeling je gezicht goed te reinigen en eventuele make-up te verwijderen. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken na de behandeling om eventuele afvalstoffen af te voeren.

Conclusie

Cupping Massage Face is een effectieve en veilige manier om de huid en spieren in het gezicht te stimuleren en te verbeteren. Door de verhoogde doorbloeding en stimulatie van de huid kan het helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de teint en textuur van de huid en het verminderen van vochtophopingen. Overleg altijd met een ervaren therapeut als je twijfelt of Cupping Massage Face geschikt is voor jou.