Cupping Massage Fascia

Wat is Cupping Massage Fascia?

Cupping Massage Fascia is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze cups kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals glas, bamboe, of siliconen. Cupping Massage Fascia richt zich specifiek op het behandelen van de fascia, het bindweefsel dat alle spieren, organen en botten in ons lichaam met elkaar verbindt.

Voordelen van Cupping Massage Fascia

  • Verbetert de doorbloeding en lymfeafvoer in het lichaam
  • Vermindert spierspanning en pijnklachten
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en striae
  • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam
  • Kan helpen bij het verminderen van stress en angst

Prijzen van Cupping Massage Fascia

De prijzen voor Cupping Massage Fascia kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €80 per sessie van 60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor een lagere prijs.

Duur Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €50
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100

FAQ

1. Is Cupping Massage Fascia pijnlijk?

Nee, Cupping Massage Fascia hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel oncomfortabel aanvoelen, vooral als de cups voor het eerst worden geplaatst. Maar de meeste mensen ervaren het als een ontspannende en verlichtende massage.

2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit kan variëren per persoon en per klacht, maar over het algemeen zul je na één of twee sessies al verbetering merken. Voor langdurige resultaten wordt aangeraden om meerdere sessies te ondergaan.

3. Is Cupping Massage Fascia geschikt voor iedereen?

Cupping Massage Fascia kan door de meeste mensen worden ondergaan, maar er zijn enkele uitzonderingen. Mensen met een huidaandoening, zwangere vrouwen en mensen met bloedstollingsproblemen wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen voordat ze een cupping massage ondergaan.

4. Hoe lang duurt een gemiddelde sessie?

Een gemiddelde sessie duurt 60 minuten, maar dit kan variëren afhankelijk van de therapeut en jouw persoonlijke wensen en behoeften.

5. Kan ik zelf cupping massage uitvoeren?

Ja, er zijn speciale cups verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het is echter wel belangrijk om je goed te laten informeren over de juiste technieken en veiligheidsmaatregelen voordat je zelf aan de slag gaat.