Cupping Massage Hasselt

Wat is Cupping Massage Hasselt?

Cupping Massage Hasselt is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is nu ook populair in het Westen. In Hasselt zijn er verschillende spa’s en massagepraktijken die deze behandeling aanbieden.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage Hasselt?

 • Verlichting van spierspanning en pijn
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Ontspanning en stressvermindering
 • Verlichting van hoofdpijn en migraine
 • Stimulatie van het immuunsysteem

Wat zijn de verschillende soorten Cupping Massage Hasselt?

Er zijn twee hoofdtypen van Cupping Massage Hasselt:

 • Dry Cupping – hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er olie of crème wordt gebruikt.
 • Wet Cupping – hierbij wordt er eerst een kleine incisie gemaakt op de huid voordat de cups worden geplaatst, waardoor er een kleine hoeveelheid bloed vrijkomt.

Wat zijn de prijzen voor Cupping Massage Hasselt?

De prijzen voor Cupping Massage Hasselt variëren afhankelijk van de duur van de behandeling en de locatie. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80. Sommige spa’s bieden ook pakketten aan waarbij je meerdere sessies kunt boeken tegen een gereduceerd tarief.

Duur Prijs
30 minuten €30 – €50
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100

Is Cupping Massage Hasselt geschikt voor iedereen?

Hoewel Cupping Massage Hasselt over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er bepaalde situaties waarin het niet wordt aanbevolen:

 • Bij zwangerschap
 • Bij huidproblemen of open wonden
 • Bij bloedstollingsstoornissen
 • Bij ernstige ziekten of aandoeningen

Wat kan ik verwachten tijdens een Cupping Massage Hasselt sessie?

Tijdens een Cupping Massage Hasselt sessie zal de therapeut de cups op bepaalde gebieden van je lichaam plaatsen, afhankelijk van je klachten. De cups blijven meestal enkele minuten op hun plaats, waardoor er een vacuüm wordt gecreëerd en de huid en spieren worden opgetrokken. Dit kan een trekkend of tintelend gevoel veroorzaken, maar het mag niet pijnlijk zijn. Na de behandeling kan er een lichte roodheid of blauwe plekken op de huid ontstaan, wat normaal is en binnen enkele dagen moet verdwijnen.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Hasselt

1. Is Cupping Massage Hasselt hetzelfde als cupping bij acupunctuur?

Nee, Cupping Massage Hasselt is een vorm van massage therapie en maakt geen gebruik van naalden zoals bij acupunctuur.

2. Kan Cupping Massage Hasselt helpen bij het verminderen van cellulitis?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Cupping Massage Hasselt effectief is bij het verminderen van cellulitis. Het kan echter wel helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van vochtophoping, wat kan bijdragen aan een gladdere huid.

3. Hoe vaak moet ik een Cupping Massage Hasselt sessie boeken?

Dit hangt af van je persoonlijke behoeften en doelen. Sommige mensen boeken regelmatig sessies als onderdeel van hun wellness routine, terwijl anderen het alleen gebruiken voor specifieke klachten.

4. Kan ik zelf cupping cups kopen en thuis gebruiken?

Het wordt niet aangeraden om zelf cupping cups te kopen en thuis te gebruiken zonder enige ervaring of begeleiding. Dit kan leiden tot blauwe plekken of huidbeschadiging.

5. Wordt Cupping Massage Hasselt vergoed door mijn zorgverzekering?

Dit hangt af van je zorgverzekering en dekking. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten van alternatieve therapieën, waaronder Cupping Massage Hasselt. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie.