Cupping Massage Helmond

Wat is Cupping Massage Helmond?

Cupping Massage Helmond is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van speciale cups om de huid en spieren te stimuleren. Deze techniek is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en het lichaam te ontspannen. In Helmond wordt deze massagevorm steeds populairder en er zijn verschillende salons en therapeuten die deze behandeling aanbieden.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage Helmond?

 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Verbetering van de doorbloeding en lymfedrainage
 • Ontspanning van het lichaam en de geest
 • Stimulatie van het immuunsysteem
 • Verlichting van stress en angst

Wat zijn de verschillende soorten Cupping Massage Helmond?

Er zijn twee hoofdmethoden van cupping massage die in Helmond worden aangeboden:

 • Dry Cupping: Hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder gebruik van vuur. De cups worden vacuüm gezogen door middel van een pompje of handmatig.
 • Wet Cupping: Bij deze methode worden kleine sneetjes gemaakt op de huid voordat de cups worden geplaatst. Dit zorgt voor een intensievere behandeling en wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van gifstoffen.

Wat zijn de kosten van Cupping Massage Helmond?

De kosten van Cupping Massage Helmond variëren afhankelijk van de salon of therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie van 30 tot 60 minuten.

Is Cupping Massage Helmond geschikt voor iedereen?

Hoewel Cupping Massage Helmond over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele situaties waarin het niet wordt aanbevolen:

 • Bij zwangerschap
 • Bij huidproblemen zoals eczeem of psoriasis
 • Bij bloedstollingsproblemen of het gebruik van bloedverdunners
 • Bij ernstige ziekten of aandoeningen

Wat kan ik verwachten tijdens een Cupping Massage Helmond?

Tijdens de behandeling zullen de cups op verschillende delen van het lichaam worden geplaatst, afhankelijk van de klachten en doelen van de massage. De therapeut zal de cups laten zitten voor een paar minuten en ze vervolgens verplaatsen naar een ander gebied. Dit proces wordt herhaald totdat de hele massage voltooid is.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Helmond

1. Is Cupping Massage Helmond pijnlijk?

Nee, Cupping Massage Helmond hoort geen pijn te doen. Sommige mensen kunnen een lichte trekkerige of warme sensatie ervaren, maar dit zou niet oncomfortabel moeten zijn.

2. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Dit verschilt per persoon en hangt af van de ernst van de klachten. Sommige mensen ervaren direct verlichting na de eerste sessie, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben voordat ze verbetering merken.

3. Kan Cupping Massage Helmond blauwe plekken veroorzaken?

Ja, het kan voorkomen dat er na de behandeling kleine blauwe plekjes ontstaan op de huid. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal na een paar dagen.

4. Moet ik na de behandeling extra water drinken?

Ja, het wordt aangeraden om na de massage extra water te drinken om te helpen bij het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam.

5. Kan ik zelf cupping cups kopen en thuis gebruiken?

Het wordt aangeraden om een professionele therapeut te raadplegen voor een cupping massage. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om deze behandeling veilig en effectief uit te voeren.

Salon/Therapeut Duur Prijs
Massagepraktijk Helmond 60 minuten €60
Massage & Wellness Helmond 30 minuten €40
Acupunctuur & Massagepraktijk Helmond 90 minuten €80