Cupping Massage Instrument

Wat is Cupping Massage Instrument?

Cupping Massage Instrument is een therapeutisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor cupping massage therapie. Het bestaat uit glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om de huid en spieren te stimuleren. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en wint nu aan populariteit in het Westen.

Hoe werkt Cupping Massage Instrument?

Cupping Massage Instrument werkt door het creëren van een vacuüm tussen de cup en de huid, waardoor de huid en spieren omhoog worden getrokken. Dit stimuleert de bloedsomloop en helpt bij het losmaken van verklevingen en knopen in de spieren. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van ontspanning.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage Instrument?

Cupping Massage Instrument heeft verschillende voordelen, waaronder het verlichten van pijn en spanning in de spieren, het verbeteren van de bloedsomloop, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van ontspanning. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur.

Wat zijn de prijzen van Cupping Massage Instrument?

De prijzen van Cupping Massage Instrument variëren afhankelijk van het type en de kwaliteit van de cups. Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor verschillende soorten cups:

Type Cup Prijs
Glas €15 – €30
Plastic €5 – €15
Siliconen €10 – €20

Is Cupping Massage Instrument veilig?

Ja, Cupping Massage Instrument is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om het te laten uitvoeren door een getrainde professional om eventuele risico’s te minimaliseren. Het kan tijdelijke blauwe plekken of roodheid op de huid veroorzaken, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage Instrument?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen van Cupping Massage Instrument, maar sommige mensen kunnen lichte duizeligheid of vermoeidheid ervaren na de behandeling. Het is ook mogelijk dat de huid gevoelig of pijnlijk aanvoelt na de behandeling, maar dit zou binnen een paar dagen moeten verdwijnen.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage Instrument

 • Is Cupping Massage Instrument geschikt voor iedereen?
  Cupping Massage Instrument is over het algemeen geschikt voor de meeste mensen, maar het is altijd aan te raden om eerst je arts te raadplegen als je gezondheidsproblemen hebt.
 • Kan ik zelf Cupping Massage Instrument uitvoeren?
  Het wordt aanbevolen om Cupping Massage Instrument te laten uitvoeren door een getrainde professional om eventuele risico’s te minimaliseren.
 • Hoe vaak moet ik Cupping Massage Instrument ondergaan?
  Dit hangt af van je persoonlijke behoeften en doelen, maar over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een behandeling te ondergaan.
 • Kan Cupping Massage Instrument helpen bij het verminderen van cellulitis?
  Ja, Cupping Massage Instrument kan helpen bij het verminderen van cellulitis door de bloedcirculatie en lymfedrainage te stimuleren.
 • Zijn er contra-indicaties voor Cupping Massage Instrument?
  Ja, Cupping Massage Instrument wordt niet aanbevolen voor mensen met bloedziekten, huidinfecties of open wonden.