Cupping Massage Is

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Deze techniek heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om het lichaam te ontspannen en te genezen van verschillende kwalen.

Voordelen van Cupping Massage

  • Verbetert de bloedcirculatie en lymfedrainage
  • Verlicht spierspanning en pijn
  • Verbetert de spijsvertering en vermindert opgeblazen gevoel
  • Verbetert de huidconditie en vermindert cellulitis
  • Verlicht stress en bevordert ontspanning

Hoe werkt Cupping Massage?

Bij cupping massage worden de cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van vuur of een pompje. Het vacuüm zorgt ervoor dat de huid en spieren omhoog worden getrokken in de cup, waardoor er een diepe massage ontstaat. De cups worden vervolgens over de huid bewogen om de bloedcirculatie en lymfedrainage te stimuleren en spanning in de spieren te verminderen.

Soorten Cups

Er zijn verschillende soorten cups die gebruikt kunnen worden bij cupping massage, waaronder:

  • Glas cups: deze worden verwarmd met vuur en vervolgens op de huid geplaatst
  • Silicone cups: deze worden vacuüm gezogen met behulp van een pompje
  • Bamboe cups: deze worden gebruikt voor een mildere massage

Kosten van Cupping Massage

De kosten van cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies van 30 minuten aan voor een lagere prijs.

Veelgestelde Vragen over Cupping Massage

Vraag Antwoord
Is cupping massage pijnlijk? Nee, cupping massage hoort geen pijn te doen. Het kan wel een licht trekkend of tintelend gevoel geven.
Kan ik cupping massage zelf thuis doen? Ja, er zijn speciale cups te koop waarmee je zelf cupping massage kunt doen. Het is echter aan te raden om dit onder begeleiding van een ervaren therapeut te doen.
Zijn er bijwerkingen van cupping massage? In sommige gevallen kan er een lichte roodheid of blauwe plek ontstaan op de huid. Dit is echter normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
Is cupping massage geschikt voor iedereen? Hoewel cupping massage over het algemeen veilig is, zijn er enkele situaties waarin het beter is om geen cupping massage te ondergaan, zoals bij zwangerschap, bloedingsstoornissen of huidproblemen. Raadpleeg altijd een arts voordat je cupping massage ondergaat.
Kan cupping massage helpen bij het stoppen met roken? Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat cupping massage kan helpen bij het stoppen met roken. Het kan echter wel een ontspannende werking hebben en stress verminderen, wat kan helpen bij het stoppen met roken.