Cupping Massage Kosten

Wat zijn de kosten van een cupping massage?

Een cupping massage is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit creëert een zuigkracht die de huid en spieren stimuleert en helpt bij het verlichten van pijn en spanning. Maar wat zijn de kosten van deze populaire massagevorm?

De kosten van een cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de duur van de massage en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen liggen de kosten voor een cupping massage tussen de €40 en €80 per sessie. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een cupping massage in verschillende regio’s in Nederland:

 • Noord-Holland: €45 – €70 per sessie
 • Zuid-Holland: €40 – €75 per sessie
 • Utrecht: €50 – €80 per sessie
 • Noord-Brabant: €45 – €75 per sessie
 • Gelderland: €40 – €70 per sessie
 • Limburg: €50 – €80 per sessie
 • Friesland: €40 – €65 per sessie
 • Groningen: €45 – €70 per sessie
 • Drenthe: €40 – €65 per sessie
 • Overijssel: €45 – €70 per sessie
 • Flevoland: €40 – €65 per sessie
 • Zeeland: €45 – €70 per sessie

De duur van een cupping massage kan ook van invloed zijn op de kosten. Over het algemeen duurt een sessie tussen de 30 en 60 minuten, maar sommige therapeuten bieden ook langere sessies aan tegen een hogere prijs. Daarnaast kan de ervaring van de therapeut ook een rol spelen in de kosten. Een ervaren therapeut met een goede reputatie kan hogere tarieven hanteren dan een beginnende therapeut.

Extra kosten

Naast de kosten voor de massage zelf, kunnen er ook extra kosten verbonden zijn aan een cupping massage. Zo kan het zijn dat een therapeut extra kosten rekent voor het gebruik van speciale oliën of kruiden tijdens de massage. Ook kan het zijn dat er voorafgaand aan de massage een intakegesprek plaatsvindt, waarvoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Wordt een cupping massage vergoed?

Helaas wordt een cupping massage niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Sommige verzekeraars bieden wel een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, waar een cupping massage onder kan vallen. Het is daarom verstandig om vooraf bij je zorgverzekeraar te informeren of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Is een cupping massage het geld waard?

De kosten voor een cupping massage kunnen hoog lijken, maar veel mensen ervaren wel degelijk de voordelen van deze massagevorm. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, spanning en stress. Daarnaast kan het ook een ontspannende ervaring zijn, wat bijdraagt aan het welzijn van de persoon. Het is daarom aan te raden om een cupping massage te proberen en te beoordelen of het de kosten waard is voor jou.

FAQ

Vraag Antwoord
Wordt een cupping massage vergoed door de zorgverzekering? Niet alle zorgverzekeraars vergoeden een cupping massage. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.
Hoe lang duurt een cupping massage? Een sessie duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de therapeut en jouw wensen.
Zijn er extra kosten verbonden aan een cupping massage? Sommige therapeuten rekenen extra kosten voor bijvoorbeeld het gebruik van speciale oliën of een intakegesprek.
Kan ik zelf een cupping massage doen? Hoewel het mogelijk is om zelf een cupping massage uit te voeren, is het aan te raden om dit te laten doen door een ervaren therapeut om eventuele risico’s te voorkomen.
Zijn er risico’s verbonden aan een cupping massage? Een cupping massage kan enkele bijwerkingen hebben, zoals tijdelijke rode plekken of blauwe plekken op de huid. Het is daarom belangrijk om dit te laten doen door een ervaren en goed opgeleide therapeut.