Cupping Massage Lichaam

Hoe werkt Cupping Massage voor het lichaam?

Cupping Massage Lichaam is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Door de cups vacuüm te trekken, wordt de huid en het onderliggende weefsel omhoog getrokken. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en stimulatie van de spieren en het bindweefsel. Cupping Massage kan zowel op specifieke gebieden als op het gehele lichaam worden toegepast.

Voordelen van Cupping Massage voor het lichaam

  • Verbetert de doorbloeding en lymfecirculatie
  • Verlicht spierpijn en stijfheid
  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis
  • Kan een ontspannend effect hebben op het lichaam

Prijzen voor Cupping Massage voor het lichaam

De prijzen voor Cupping Massage voor het lichaam variëren afhankelijk van de duur van de behandeling en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €80 per uur. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan waarbij je meerdere behandelingen kunt boeken tegen een gereduceerd tarief.

Duur behandeling Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €40
60 minuten €50 – €80
90 minuten €80 – €100

FAQ over Cupping Massage Lichaam

1. Is Cupping Massage voor het lichaam geschikt voor iedereen?

Ja, Cupping Massage kan in principe door iedereen worden ondergaan. Echter, bij bepaalde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, huidinfecties of zwangerschap is het belangrijk om dit vooraf te bespreken met de therapeut.

2. Doet Cupping Massage voor het lichaam pijn?

Nee, Cupping Massage hoort geen pijn te doen. Sommige mensen ervaren wel een lichte druk of trekking op de huid, maar dit mag niet als pijnlijk worden ervaren.

3. Hoe vaak kan ik een Cupping Massage voor het lichaam ondergaan?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en doelen. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 1 keer per week een behandeling te ondergaan voor optimaal resultaat.

4. Kan Cupping Massage voor het lichaam helpen bij blessures?

Ja, Cupping Massage kan helpen bij het verminderen van spierpijn en stijfheid en kan daardoor ook bijdragen aan het herstel van blessures. Het is wel belangrijk om dit te bespreken met de therapeut zodat de behandeling hierop kan worden afgestemd.

5. Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage voor het lichaam?

In sommige gevallen kunnen er tijdelijk rode of paarse plekken op de huid ontstaan door het vacuüm trekken van de cups. Deze verdwijnen meestal na een paar dagen. Ook kan het zijn dat je je na de behandeling wat vermoeid voelt, dit is een normale reactie van het lichaam op de massage.