Cupping Massage Oud Beijerland

Cupping Massage in Oud Beijerland: Alles wat je moet weten

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van alternatieve geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of siliconen cups om de huid en spieren te stimuleren. De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en het onderliggende weefsel worden opgetild. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Wat zijn de voordelen van Cupping Massage?

Cupping massage kan helpen bij het verlichten van spierpijn, het verminderen van stress en spanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het immuunsysteem. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur.

Wat zijn de verschillende soorten Cupping Massage?

Er zijn verschillende soorten cupping massage, waaronder dry cupping, wet cupping en fire cupping. Bij dry cupping worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er iets in wordt gebrand of gezogen. Bij wet cupping wordt er eerst een kleine incisie gemaakt in de huid, waarna de cups worden geplaatst om bloed te laten stromen. Fire cupping maakt gebruik van vuur om de cups te verwarmen voordat ze op de huid worden geplaatst.

Wat zijn de kosten van Cupping Massage in Oud Beijerland?

De kosten van cupping massage in Oud Beijerland variëren afhankelijk van de duur van de behandeling en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €80 per uur. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van cupping massage, dus het is altijd goed om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage in Oud Beijerland

  • Is cupping massage pijnlijk? Nee, cupping massage hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel wat ongemakkelijk aanvoelen, maar dit is meestal van korte duur.
  • Kan iedereen cupping massage ondergaan? Over het algemeen kan iedereen cupping massage ondergaan, maar het wordt afgeraden voor mensen met bepaalde aandoeningen zoals bloedziekten, zwangere vrouwen en mensen met een hoge bloeddruk.
  • Hoe lang duurt een cupping massage sessie? Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de behandeling en de therapeut.
  • Zijn er bijwerkingen van cupping massage? Mogelijke bijwerkingen zijn blauwe plekken, lichte pijn en tijdelijke verkleuring van de huid. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
  • Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan? Dit hangt af van je persoonlijke situatie en doelen. Meestal wordt aangeraden om een paar sessies te ondergaan met een tussenpauze van enkele weken.

Prijzen voor Cupping Massage in Oud Beijerland

Behandeling Duur Prijs
Dry Cupping 30 minuten €50
Wet Cupping 60 minuten €70
Fire Cupping 45 minuten €60

Cupping massage kan een effectieve en ontspannende behandeling zijn voor verschillende klachten en aandoeningen. Als je geïnteresseerd bent in het ondergaan van een cupping massage in Oud Beijerland, neem dan contact op met een ervaren therapeut om de mogelijkheden te bespreken.