Cupping Massage Review

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van therapie waarbij kopjes op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar het gebied en helpt bij het verminderen van spanning en pijn. Het wordt vaak gebruikt als een alternatieve behandeling voor spier- en gewrichtspijn, maar kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van ontstekingen.

Soorten Cupping Massage

Er zijn verschillende soorten cupping massage, waaronder:

 • Traditionele Chinese cupping: hierbij worden glazen kopjes verwarmd en op de huid geplaatst, waardoor een vacuüm ontstaat.
 • Wet cupping: hierbij wordt een kleine snee gemaakt in de huid voordat de kopjes worden geplaatst, om bloed te laten stromen.
 • Dry cupping: hierbij worden de kopjes op de huid geplaatst zonder het gebruik van vuur of sneetjes.
 • Massage cupping: hierbij worden de kopjes over de huid bewogen, waardoor een masserend effect ontstaat.

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie van 60 minuten tussen de €50 en €80. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan voor lagere prijzen.

Voordelen van Cupping Massage

Cupping massage kan helpen bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder spier- en gewrichtspijn, rugpijn en hoofdpijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van ontstekingen.

Zijn er risico’s verbonden aan Cupping Massage?

Cupping massage is over het algemeen veilig, maar er kunnen enkele bijwerkingen optreden, zoals tijdelijke blauwe plekken, huidirritatie of lichte pijn. Het is belangrijk om een gekwalificeerde therapeut te kiezen en eventuele gezondheidsproblemen te bespreken voordat je een behandeling ondergaat.

Veelgestelde vragen over Cupping Massage

 • Is cupping massage pijnlijk?
  De meeste mensen ervaren geen pijn tijdens een cupping massage. Sommige mensen kunnen een licht trekkend gevoel of een lichte druk voelen, maar dit is meestal niet oncomfortabel.
 • Kan cupping massage helpen bij het verminderen van cellulitis?
  Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat cupping massage cellulitis kan verminderen, kan het helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van vochtophoping, wat kan bijdragen aan het verminderen van de zichtbaarheid van cellulitis.
 • Zijn er situaties waarin cupping massage niet wordt aanbevolen?
  Cupping massage wordt niet aanbevolen voor mensen met huidproblemen, bloedingsstoornissen of tijdens de zwangerschap. Het is altijd het beste om eerst met een arts te overleggen voordat je een cupping massage ondergaat.
 • Hoe vaak moet ik een cupping massage ondergaan?
  Dit kan variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en de aanbevelingen van je therapeut. Sommige mensen ervaren al verlichting na één sessie, terwijl anderen regelmatig behandelingen nodig hebben om de voordelen te behouden.
 • Kan ik zelf cupping massage doen?
  Het wordt niet aanbevolen om zelf cupping massage te doen, omdat het kan leiden tot blauwe plekken en andere bijwerkingen. Het is het beste om een gekwalificeerde therapeut te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.

Conclusie

Cupping massage is een effectieve en ontspannende therapie die kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele gezondheid. Het is belangrijk om een gekwalificeerde therapeut te kiezen en eventuele gezondheidsproblemen te bespreken voordat je een behandeling ondergaat. Met de juiste zorg en regelmatige behandelingen kan cupping massage een waardevolle aanvulling zijn op je gezondheidsroutine.