Cupping Massage Therapie

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping Massage Therapie is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm zorgt voor een diepe massage van de spieren en het onderliggende weefsel. Cupping Massage Therapie wordt al eeuwenlang toegepast in verschillende culturen en is de laatste jaren ook steeds populairder geworden in de westerse wereld.

De voordelen van Cupping Massage Therapie

 • Verlichting van spierspanning en pijn
 • Verbetering van de bloedcirculatie
 • Verwijdering van gifstoffen uit het lichaam
 • Stimulatie van het immuunsysteem
 • Ontspanning en vermindering van stress

De prijzen van Cupping Massage Therapie

De prijzen voor Cupping Massage Therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €50 en €80 per uur. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor een lagere prijs.

Daarnaast kan de prijs ook verschillen per type cupping. Zo is de prijs voor dry cupping, waarbij de cups op de huid blijven staan, meestal lager dan de prijs voor wet cupping, waarbij kleine sneetjes in de huid worden gemaakt.

FAQ over Cupping Massage Therapie

 1. Is Cupping Massage Therapie pijnlijk?
  Nee, de meeste mensen ervaren geen pijn tijdens een cupping massage. Sommige mensen kunnen wel een licht trekkend gevoel ervaren door het vacuüm dat wordt gecreëerd.
 2. Kan iedereen Cupping Massage Therapie ondergaan?
  Nee, er zijn een aantal contra-indicaties voor Cupping Massage Therapie, zoals zwangerschap, huidinfecties en bloedverdunners. Het is altijd belangrijk om vooraf te overleggen met een therapeut als je gezondheidsproblemen hebt.
 3. Hoe lang duurt een Cupping Massage Therapie sessie?
  Dit kan variëren van 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de therapeut en jouw specifieke behoeften.
 4. Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage Therapie?
  Mogelijke bijwerkingen zijn lichte roodheid of blauwe plekken op de huid, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
 5. Hoe vaak moet ik een Cupping Massage Therapie sessie ondergaan?
  Dit hangt af van jouw specifieke situatie en behoeften. Sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting, terwijl anderen regelmatig terugkomen voor onderhoud.

Conclusie

Cupping Massage Therapie is een effectieve en ontspannende manier om spierspanning en pijn te verlichten en de algehele gezondheid te verbeteren. De prijzen variëren, maar gemiddeld liggen ze tussen de €50 en €80 per uur. Heb je interesse in Cupping Massage Therapie, overleg dan altijd met een therapeut om te bepalen of het geschikt is voor jouw situatie.