Cupping Massage Therapy

Wat is Cupping Massage Therapie?

Cupping massage therapie is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Deze techniek is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al eeuwenlang gebruikt om pijn te verlichten en het lichaam te ontspannen. Tegenwoordig wordt cupping massage therapie ook steeds populairder in het Westen vanwege de vele voordelen die het biedt.

Cupping massage therapie kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende soorten cups, zoals glazen, plastic of siliconen cups. De cups worden op de huid geplaatst en door middel van een pompje of vuur worden ze vacuüm gezogen. Dit zorgt voor een zuigende werking op de huid en het onderliggende weefsel. De cups kunnen op één plek blijven staan of over de huid worden bewogen om een massage-effect te creëren.

Voordelen van Cupping Massage Therapie

Cupping massage therapie heeft vele voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Verlichting van spierpijn en spanning
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Verlichting van hoofdpijn en migraine
  • Ontspanning en vermindering van stress
  • Verlichting van ademhalingsproblemen, zoals astma en bronchitis

Prijzen van Cupping Massage Therapie

De prijzen van cupping massage therapie kunnen variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de therapeut en de duur van de sessie. Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor een cupping massage therapie sessie van 60 minuten in Nederland:

Locatie Prijs
Amsterdam €50 – €80
Rotterdam €45 – €70
Utrecht €40 – €65
Groningen €35 – €60
Maastricht €40 – €70

FAQ over Cupping Massage Therapie

1. Is cupping massage therapie geschikt voor iedereen?
Ja, cupping massage therapie is geschikt voor de meeste mensen. Echter, het wordt afgeraden voor mensen met een hoge bloeddruk, huidinfecties of bloedstollingsproblemen.

2. Is cupping massage therapie pijnlijk?
Nee, cupping massage therapie hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel een licht trekkend of tintelend gevoel geven op de huid.

3. Hoe lang duurt een cupping massage therapie sessie?
Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.

4. Kunnen er bijwerkingen optreden na een cupping massage therapie sessie?
Ja, het is mogelijk dat er tijdelijke rode of paarse plekken op de huid ontstaan door de zuigkracht van de cups. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

5. Hoe vaak wordt aangeraden om cupping massage therapie te ondergaan?
Dit kan variëren per persoon en situatie, maar over het algemeen wordt aangeraden om elke 1-2 weken een sessie te ondergaan voor optimale resultaten.

Cupping massage therapie is een effectieve en ontspannende manier om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Met behulp van deze informatie kun je een weloverwogen beslissing maken over het ondergaan van cupping massage therapie en weet je wat je kunt verwachten qua prijzen en voordelen. Vergeet niet om altijd een ervaren en goed opgeleide therapeut te kiezen voor de beste resultaten.