Cupping Massage Uitleg

Hoe werkt Cupping Massage?

Cupping Massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Door de cups vacuüm te zuigen ontstaat er een zuigkracht op de huid en het onderliggende weefsel. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en stimulatie van de spieren en het bindweefsel.

  • Cupping Massage wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook steeds populairder geworden in de westerse wereld.
  • De cups kunnen gemaakt zijn van glas, plastic of silicone en komen in verschillende vormen en maten.
  • Er zijn twee soorten Cupping Massage: droge cupping, waarbij de cups alleen op de huid worden geplaatst, en natte cupping, waarbij er eerst kleine sneetjes in de huid worden gemaakt en de cups daarna worden geplaatst.
  • De massage kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, zoals de rug, schouders, benen en armen.
  • Cupping Massage kan helpen bij het verminderen van spierpijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

Voordelen van Cupping Massage

Cupping Massage heeft verschillende voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen genoemd:

  • Verbetert de doorbloeding en stimuleert het lymfestelsel
  • Verlicht spierpijn en stijfheid
  • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van de spieren
  • Verlicht stress en spanning in het lichaam
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor een Cupping Massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Hieronder vind je een tabel met geschatte prijzen voor een Cupping Massage in Nederland:

Soort Cupping Massage Gemiddelde prijs per sessie (30-60 minuten)
Droge Cupping €40 – €60
Natte Cupping €50 – €70
Combinatie van droge en natte Cupping €60 – €80
Volledige lichaamsmassage met Cupping €70 – €100

Veelgestelde vragen over Cupping Massage

1. Is Cupping Massage pijnlijk?
Nee, Cupping Massage hoort niet pijnlijk te zijn. Je kunt wel een licht trekkend gevoel ervaren door de zuigkracht van de cups, maar dit mag niet oncomfortabel of pijnlijk zijn.

2. Hoe lang duurt een Cupping Massage?
Een Cupping Massage kan variëren van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de wensen van de klant en de ervaring van de therapeut.

3. Hoe vaak moet ik een Cupping Massage ondergaan?
Dit hangt af van de reden waarom je de massage wilt ondergaan en de reactie van je lichaam. Over het algemeen wordt aangeraden om een paar keer per maand een Cupping Massage te ondergaan voor optimaal resultaat.

4. Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage?
Het kan zijn dat je na de massage wat rode plekken of blauwe plekken op je huid ziet. Dit is een normale reactie en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

5. Kan ik zelf thuis Cupping Massage doen?
Het wordt aangeraden om Cupping Massage alleen te laten uitvoeren door een ervaren therapeut. Zelf thuis aan de slag gaan kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot blauwe plekken of andere complicaties.