Cupping Massage Voor En Na

Wat is Cupping Massage?

Cupping massage is een vorm van therapie waarbij glazen of plastic cups op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en ontspanning van de spieren. Het is een eeuwenoude techniek die voornamelijk wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Voordelen van Cupping Massage

  • Verbetert de doorbloeding en lymfecirculatie
  • Ontspant de spieren en vermindert pijnklachten
  • Stimuleert het immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis

Soorten Cupping Massage

Er zijn verschillende soorten cupping massage, waaronder:

  • Dry cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er eerst een olie of crème wordt aangebracht.
  • Wet cupping: hierbij worden er kleine sneetjes in de huid gemaakt voordat de cups worden geplaatst. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van gifstoffen.
  • Fire cupping: hierbij wordt er gebruik gemaakt van vuur om de cups vacuüm te trekken. Dit wordt voornamelijk toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde.

Cupping Massage Voor En Na

Cupping massage kan zowel voor als na een fysieke activiteit worden toegepast. Voorafgaand aan een sportieve inspanning kan het zorgen voor een betere doorbloeding en het verminderen van spierspanning. Na een activiteit kan het helpen bij het herstellen van de spieren en het verminderen van eventuele pijnklachten.

Prijzen van Cupping Massage

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de duur van de behandeling en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €30 en €60 per sessie van 30-60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan voor lagere prijzen.

5 Veelgestelde Vragen over Cupping Massage

1. Is cupping massage pijnlijk?
Nee, cupping massage hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel wat ongemakkelijk aanvoelen door de trekkracht van de cups, maar dit mag geen pijn doen.

2. Hoe lang duurt een cupping massage?
Een cupping massage duurt gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten. Dit kan variëren afhankelijk van de therapeut en de specifieke behoeften van de cliënt.

3. Is cupping massage geschikt voor iedereen?
Cupping massage is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, het wordt afgeraden voor mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten en zwangere vrouwen.

4. Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan?
Dit kan variëren afhankelijk van de reden voor de behandeling en de reactie van het lichaam. Over het algemeen wordt aangeraden om meerdere sessies te ondergaan voor optimaal resultaat.

5. Zijn er bijwerkingen van cupping massage?
Mogelijke bijwerkingen van cupping massage zijn blauwe plekken, lichte zwelling en roodheid van de huid. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken na de behandeling om het lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Duur van de behandeling Gemiddelde prijs
30 minuten €30 – €40
60 minuten €50 – €60