Cupping Massage What Is It

Cupping Massage: Wat Is Het en Wat Zijn De Prijzen?

Cupping massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Deze cups worden vacuüm gezogen, waardoor er een zuigkracht ontstaat die de huid en het onderliggende weefsel omhoog trekt. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en stimulatie van de bloedsomloop en het lymfesysteem.

Wat zijn de voordelen van cupping massage?

  • Verlichting van spierpijn en spanning
  • Verbetering van de bloedsomloop en lymfestroom
  • Ontgifting van het lichaam
  • Stressvermindering en ontspanning
  • Verbetering van de huidconditie

Wat zijn de verschillende soorten cupping massage?

Er zijn verschillende soorten cupping massage, waaronder:

  • Dry cupping: hierbij worden de cups op de huid geplaatst zonder dat er olie of crème wordt gebruikt.
  • Wet cupping: hierbij worden kleine sneetjes in de huid gemaakt voordat de cups worden geplaatst, zodat er bloed kan worden afgetapt.
  • Fire cupping: hierbij wordt een vuurbron gebruikt om de lucht in de cups te verwarmen voordat ze op de huid worden geplaatst.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor cupping massage?

De prijzen voor cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie van 60 minuten. Sommige therapeuten bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor lagere prijzen.

Hoe vaak moet ik cupping massage ondergaan?

Dit hangt af van uw persoonlijke behoeften en doelen. Voor algemene ontspanning en onderhoud van de gezondheid wordt aanbevolen om eens per maand een cupping massage te ondergaan. Als u specifieke klachten heeft, kan het nodig zijn om vaker te gaan, bijvoorbeeld eens per week of twee weken.

Is cupping massage geschikt voor iedereen?

Hoewel cupping massage over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele situaties waarin het niet wordt aanbevolen. Dit geldt onder andere voor zwangere vrouwen, mensen met huidinfecties of open wonden, en mensen met bloedingsstoornissen. Het is altijd belangrijk om uw therapeut te informeren over eventuele gezondheidsproblemen voordat u een cupping massage ondergaat.

Soort cupping massage Gemiddelde prijs (60 minuten)
Dry cupping €40 – €60
Wet cupping €50 – €70
Fire cupping €60 – €80

FAQ:

1. Is cupping massage pijnlijk?

Nee, cupping massage zou geen pijn moeten doen. Het kan wel een licht trekkend of drukkend gevoel geven op de huid.

2. Hoe lang duurt een cupping massage sessie?

Een sessie duurt meestal 60 minuten, maar sommige therapeuten bieden ook kortere sessies van 30 minuten aan.

3. Kan ik zelf een cupping massage uitvoeren?

Hoewel er thuis cupping sets verkrijgbaar zijn, wordt het niet aangeraden om zelf cupping massage uit te voeren. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een ervaren en getrainde therapeut om eventuele complicaties te voorkomen.

4. Kan cupping massage blauwe plekken veroorzaken?

Ja, het is mogelijk dat er na een cupping massage lichte blauwe plekken ontstaan. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.

5. Kan cupping massage helpen bij het verminderen van cellulitis?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat cupping massage cellulitis kan verminderen. Het kan echter wel helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop en het verminderen van vochtretentie, wat kan bijdragen aan een gladdere huid.