Cupping Massage Zwangerschap

De voordelen van Cupping Massage tijdens de Zwangerschap

Als aanstaande moeder wil je natuurlijk het beste voor jezelf en je baby. Een cupping massage tijdens de zwangerschap kan hierbij helpen. Deze vorm van massage kan verschillende voordelen bieden voor zowel moeder als baby. Lees verder om meer te weten te komen over cupping massage tijdens de zwangerschap en de bijbehorende prijzen.

  • Cupping massage kan helpen bij het verminderen van zwangerschapskwaaltjes zoals rugpijn, misselijkheid en vermoeidheid.
  • Het kan helpen bij het verminderen van vochtophopingen en het verbeteren van de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het voorkomen van spataderen en zwellingen in de benen.
  • Cupping massage kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst, wat gunstig kan zijn voor zowel moeder als baby.
  • Door het stimuleren van de lymfedrainage kan cupping massage helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en het versterken van het immuunsysteem.
  • Het kan ook helpen bij het verlichten van bekkenpijn en het vergemakkelijken van de bevalling.
Behandeling Prijs
Cupping massage (30 minuten) €30-€45
Cupping massage (60 minuten) €50-€70
Cupping massage (90 minuten) €70-€90

FAQ

1. Is cupping massage veilig tijdens de zwangerschap?
Ja, cupping massage is veilig tijdens de zwangerschap, mits uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde therapeut. Het is echter altijd aan te raden om eerst met je arts te overleggen voordat je een massage ondergaat.

2. Wanneer is het beste moment om een cupping massage te ondergaan tijdens de zwangerschap?
Het beste moment om een cupping massage te ondergaan tijdens de zwangerschap is tussen de 12e en 36e week. In het eerste trimester wordt het afgeraden vanwege de verhoogde kans op een miskraam en in het laatste trimester kan het ongemakkelijk zijn vanwege de groeiende buik.

3. Kan cupping massage helpen bij het draaien van een stuitligging?
Ja, cupping massage kan helpen bij het draaien van een stuitligging door de ligamenten en spieren rondom de baarmoeder te ontspannen en de baby meer ruimte te geven om te draaien.

4. Zijn er bijwerkingen van cupping massage tijdens de zwangerschap?
In sommige gevallen kan er na de massage een lichte roodheid of blauwe plekken ontstaan op de behandelde gebieden. Dit is normaal en zal na een paar dagen verdwijnen. Het is belangrijk om voldoende water te drinken na de massage om afvalstoffen af te voeren.

5. Kan ik zelf cupping massage doen tijdens de zwangerschap?
Het wordt afgeraden om zelf cupping massage te doen tijdens de zwangerschap, omdat dit risico’s met zich mee kan brengen. Het is beter om een ervaren therapeut te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.