Cupping Massage

Wat is Cupping Massage?

Cupping Massage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. Deze cups creëren een vacuüm, waardoor de huid en het onderliggende weefsel omhoog worden getrokken. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en stimuleert de doorbloeding en lymfedrainage. Cupping Massage wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren ook steeds populairder geworden in het Westen.

Voordelen van Cupping Massage

  • Verlicht spierpijn en spanning
  • Stimuleert de doorbloeding en lymfedrainage
  • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van spieren en gewrichten
  • Vermindert stress en bevordert ontspanning
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en littekens

Prijzen van Cupping Massage

Cupping Massage wordt meestal aangeboden als onderdeel van een reguliere massage, maar kan ook als aparte behandeling worden geboekt. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en de duur van de behandeling. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde prijzen voor Cupping Massage in Nederland.

Behandeling Duur Gemiddelde prijs
Cupping Massage 30 minuten €35 – €50
Cupping Massage 60 minuten €50 – €70
Cupping Massage 90 minuten €70 – €90

FAQ over Cupping Massage

Wat is het verschil tussen Cupping Massage en Traditionele Chinese Cupping?
Cupping Massage wordt uitgevoerd als onderdeel van een massagebehandeling, terwijl Traditionele Chinese Cupping als aparte behandeling wordt toegepast. Bij Traditionele Chinese Cupping worden de cups vaak langer op de huid geplaatst en kunnen er ook meerdere cups tegelijk worden gebruikt.

Is Cupping Massage pijnlijk?
Nee, Cupping Massage hoort niet pijnlijk te zijn. De cups worden op een zachte manier op de huid geplaatst en de druk kan worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur.

Kan Cupping Massage helpen bij rugpijn?
Ja, Cupping Massage kan helpen bij het verlichten van rugpijn. Door de ontspannende werking en verbeterde doorbloeding worden spieren en weefsel losgemaakt, wat kan zorgen voor verlichting van pijn en spanning.

Zijn er bijwerkingen van Cupping Massage?
In sommige gevallen kunnen er lichte blauwe plekken ontstaan door het vacuüm dat wordt gecreëerd. Deze verdwijnen meestal binnen enkele dagen.

Is Cupping Massage geschikt voor iedereen?
Cupping Massage is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen. Echter, als je last hebt van bepaalde aandoeningen of medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig om dit te bespreken met de therapeut voordat je een behandeling ondergaat.