Cupping Na Bevalling

Cupping Massage Therapie na Bevalling: Alles wat je moet weten

Wat is Cupping Na Bevalling?

Cupping Na Bevalling is een vorm van massage therapie die specifiek gericht is op vrouwen na de bevalling. Het maakt gebruik van cups, gemaakt van glas, plastic of siliconen, die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen om een zuigende werking te creëren. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen.

Hoe werkt Cupping Na Bevalling?

Tijdens een Cupping Na Bevalling sessie worden de cups op specifieke punten op de rug, buik en/of benen geplaatst. Het vacuüm zorgt voor een trekkracht op de huid en het onderliggende weefsel, wat de doorbloeding en lymfedrainage stimuleert. Dit helpt bij het verminderen van zwellingen, het verlichten van spierspanning en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn na de bevalling.

Wat zijn de voordelen van Cupping Na Bevalling?

Cupping Na Bevalling kan verschillende voordelen bieden voor vrouwen na de bevalling, waaronder:

  • Verlichting van rug- en bekkenpijn
  • Verbetering van de doorbloeding en lymfedrainage
  • Verlichting van spierspanning en vermoeidheid
  • Stimulatie van het immuunsysteem
  • Verlichting van stress en angstgevoelens

Wat zijn de kosten van Cupping Na Bevalling?

De kosten voor een Cupping Na Bevalling sessie kunnen variëren, afhankelijk van de duur van de sessie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €40 en €80 per sessie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten, dus het is altijd de moeite waard om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Is Cupping Na Bevalling veilig?

Ja, Cupping Na Bevalling is over het algemeen veilig en effectief. Het is echter belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren. Het wordt ook afgeraden om Cupping Na Bevalling te ondergaan tijdens de eerste zes weken na de bevalling, omdat het lichaam nog aan het genezen is.

Veelgestelde vragen over Cupping Na Bevalling

1. Is Cupping Na Bevalling pijnlijk?

Nee, Cupping Na Bevalling hoort geen pijn te doen. Sommige vrouwen kunnen echter een lichte druk of trekkracht voelen tijdens de behandeling.

2. Kan Cupping Na Bevalling helpen bij het verminderen van striae?

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, hebben sommige vrouwen gemeld dat Cupping Na Bevalling kan helpen bij het verminderen van striae. Het kan de doorbloeding en collageenproductie stimuleren, wat kan bijdragen aan het verminderen van de zichtbaarheid van striae.

3. Hoe vaak moet ik Cupping Na Bevalling ondergaan?

Dit kan variëren afhankelijk van je specifieke situatie en de aanbevelingen van je therapeut. Over het algemeen wordt aangeraden om wekelijks of tweewekelijks een sessie te ondergaan voor optimale resultaten.

4. Kan ik Cupping Na Bevalling ondergaan tijdens de borstvoedingsperiode?

Ja, Cupping Na Bevalling is veilig tijdens de borstvoedingsperiode. Het kan zelfs helpen bij het verminderen van borstpijn en verstopte melkkanaaltjes.

5. Kan ik zelf Cupping Na Bevalling doen?

Hoewel er thuis cupping sets beschikbaar zijn, wordt het niet aangeraden om zelf Cupping Na Bevalling te doen. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde therapeut te raadplegen om eventuele risico’s te minimaliseren en optimale resultaten te behalen.

Duur van de sessie Gemiddelde prijs
30 minuten €40
60 minuten €60
90 minuten €80