Cupping Of Guasha

Wat is Cupping of Guasha?

Cupping of Guasha is een vorm van massage therapie die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is gebaseerd op het idee dat ziekte en pijn veroorzaakt worden door een slechte doorstroming van energie en bloed in het lichaam. Door gebruik te maken van speciale cups of een schraapinstrument, wordt de huid en het onderliggende weefsel gestimuleerd en de doorbloeding verbeterd.

De voordelen van Cupping of Guasha

Cupping of Guasha kan helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, stress en vermoeidheid. Het kan ook helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie. Daarnaast kan het ook een ontspannend effect hebben en de algehele gezondheid en welzijn bevorderen.

  • Verbetert de doorbloeding en stimuleert de lymfestroom
  • Verlicht spier- en gewrichtspijn
  • Verlicht stress en vermoeidheid
  • Verbetert de huidconditie
  • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis

De prijzen van Cupping of Guasha

De prijzen voor een cupping of guasha behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kunnen de prijzen variëren van €30 tot €80 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

FAQ over Cupping of Guasha

Vraag Antwoord
Wat is het verschil tussen cupping en guasha? Cupping maakt gebruik van cups om de huid te stimuleren, terwijl guasha gebruik maakt van een schraapinstrument.
Is cupping of guasha pijnlijk? Het kan oncomfortabel aanvoelen, maar mag geen pijn doen. Overleg altijd met de therapeut als het te pijnlijk wordt.
Hoe lang duurt een cupping of guasha behandeling? Een behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten.
Zijn er bijwerkingen? Soms kunnen er tijdelijke rode vlekken of blauwe plekken ontstaan op de huid, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen.
Kan iedereen cupping of guasha ondergaan? Het is niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met bloedingsstoornissen of huidproblemen.

Cupping of Guasha in Nederland

Cupping of Guasha wordt steeds populairder in Nederland en er zijn dan ook vele therapeuten die deze behandeling aanbieden. Het is belangrijk om een goed opgeleide en ervaren therapeut te kiezen om de beste resultaten te behalen. Raadpleeg altijd een arts voordat je een cupping of guasha behandeling ondergaat als je gezondheidsproblemen hebt.

Cupping of guasha kan een effectieve en natuurlijke manier zijn om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen en de algehele gezondheid te verbeteren. Probeer het eens uit en ervaar zelf de voordelen van deze eeuwenoude massage therapie.