Cupping Pomp

Wat is Cupping Pomp?

Cupping Pomp is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de huid worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen, waardoor er een zuigkracht ontstaat die de huid en het onderliggende weefsel omhoog trekt. Dit zorgt voor een verbeterde doorbloeding en ontspanning van de spieren.

Soorten Cupping Pomp

  • Traditionele Cupping Pomp: Hierbij worden glazen cups gebruikt die verwarmd worden met vuur en op de huid worden geplaatst.
  • Modern Cupping Pomp: Hierbij worden plastic of siliconen cups gebruikt die vacuüm worden gezogen met behulp van een pomp.
  • Dry Cupping Pomp: Hierbij wordt er geen olie gebruikt op de huid, waardoor de cups beter blijven zitten.
  • Wet Cupping Pomp: Hierbij wordt er eerst een kleine incisie gemaakt in de huid, waardoor er bloed of lichaamsvloeistoffen uit het lichaam worden gezogen.

Prijzen van Cupping Pomp

De prijzen voor een cupping massage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, ervaring van de therapeut en het type cupping dat wordt gebruikt. Hieronder vind je een indicatie van de gemiddelde prijzen voor een cupping behandeling:

Type Cupping Gemiddelde Prijs
Traditionele Cupping Pomp €40 – €60 per sessie
Modern Cupping Pomp €30 – €50 per sessie
Dry Cupping Pomp €30 – €50 per sessie
Wet Cupping Pomp €50 – €70 per sessie

FAQ over Cupping Pomp

1. Is Cupping Pomp pijnlijk?
Nee, cupping massage hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel wat ongemakkelijk aanvoelen, vooral bij de eerste behandeling, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn.

2. Hoe lang duurt een cupping behandeling?
Een cupping behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

3. Hoe vaak moet ik een cupping behandeling ondergaan?
Dit kan variëren per persoon en per klacht. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal 3 behandelingen te ondergaan met een tussenperiode van 1 tot 2 weken.

4. Wat zijn de voordelen van Cupping Pomp?
Cupping massage kan helpen bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

5. Zijn er risico’s verbonden aan Cupping Pomp?
Cupping massage is over het algemeen veilig, maar er kunnen wel kleine blauwe plekken of tijdelijke verkleuringen op de huid ontstaan. Het is belangrijk om een ervaren en getrainde therapeut te kiezen om eventuele risico’s te minimaliseren.

Met deze informatie ben je hopelijk beter geïnformeerd over Cupping Pomp en de prijzen en mogelijkheden. Als je geïnteresseerd bent in een cupping behandeling, zoek dan een ervaren therapeut die bij jou past en geniet van de voordelen van deze ontspannende massage therapie.