Cupping Sessie

Wat is een Cupping Sessie?

Een Cupping Sessie is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit zorgt voor een diepe ontspanning en stimuleert de doorbloeding en het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Een Cupping Sessie is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt ook wel bekend als “vacuümtherapie” en is de laatste jaren steeds populairder geworden in het Westen. Tijdens een Cupping Sessie worden er glazen, bamboe of plastic cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van vuur, een pompje of een speciale cupping machine.

Voordelen van een Cupping Sessie

  • Verlicht pijn en spanning in spieren en gewrichten
  • Verbetert de doorbloeding en lymfecirculatie
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Verbetert de huidconditie en vermindert cellulitis
  • Ontspant lichaam en geest

Een Cupping Sessie kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, zoals de rug, schouders, nek, benen en armen. Afhankelijk van de klachten en doelen van de cliënt kan de therapeut bepalen welke techniek en welke cups het meest geschikt zijn.

Prijzen van een Cupping Sessie

De prijzen voor een Cupping Sessie kunnen variëren, afhankelijk van de duur van de sessie en de locatie. Gemiddeld ligt de prijs voor een sessie tussen de €40 en €80. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies, wat voordeliger kan zijn.

Duur van de sessie Gemiddelde prijs
30 minuten €40
60 minuten €60
90 minuten €80

FAQ over Cupping Sessies

1. Is een Cupping Sessie geschikt voor iedereen?

Ja, in principe is een Cupping Sessie geschikt voor iedereen. Echter, bij bepaalde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, huidinfecties of zwangerschap wordt het afgeraden. Raadpleeg altijd eerst een arts voordat je een Cupping Sessie ondergaat.

2. Is een Cupping Sessie pijnlijk?

Nee, een Cupping Sessie hoort niet pijnlijk te zijn. Het kan wel wat oncomfortabel aanvoelen, vooral als de cups op bepaalde plekken op het lichaam worden geplaatst waar veel spanning of blokkades zitten. De therapeut zal altijd rekening houden met de gevoeligheid van de cliënt.

3. Hoe lang blijven de rode plekken zichtbaar na een Cupping Sessie?

De rode plekken, ook wel “cup kisses” genoemd, kunnen enkele dagen zichtbaar blijven. Dit is een normale reactie van het lichaam en verdwijnt vanzelf. Het is een teken dat de doorbloeding goed op gang is gekomen.

4. Kan ik zelf cupping cups aanschaffen en thuis gebruiken?

Ja, er zijn cups verkrijgbaar voor thuisgebruik. Echter, het is sterk aan te raden om eerst een ervaren therapeut te bezoeken en de techniek goed te leren voordat je zelf aan de slag gaat. Onjuist gebruik kan namelijk schadelijk zijn.

5. Wordt een Cupping Sessie vergoed door mijn zorgverzekering?

Dit verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket. Het is aan te raden om dit na te vragen bij je zorgverzekeraar of dit vergoed wordt.

Concluderend, een Cupping Sessie is een effectieve en ontspannende vorm van massage therapie die kan helpen bij verschillende klachten en het algehele welzijn kan verbeteren. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde therapeut te bezoeken en eventuele medische aandoeningen te bespreken voordat je een Cupping Sessie ondergaat.