Cupping Set

Wat is een Cupping Set?

Een Cupping Set is een set van glazen of plastic cups die gebruikt worden voor cupping massage therapie. Deze cups worden op de huid geplaatst en door middel van vacuüm zorgen ze voor een diepe massage en stimulatie van de huid en spieren.

Deze traditionele Chinese therapie is de laatste jaren steeds populairder geworden in het westen vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Het wordt gebruikt voor het verlichten van pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress en spanning in het lichaam.

Soorten Cupping Sets

Er zijn verschillende soorten Cupping Sets verkrijgbaar, waaronder:

 • Glazen cups: deze zijn gemaakt van dik glas en worden verwarmd met vuur voordat ze op de huid worden geplaatst.
 • Plastic cups: deze zijn gemaakt van flexibel plastic en hebben een pompje om het vacuüm te creëren.
 • Siliconen cups: deze zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal en hebben ook een pompje om het vacuüm te creëren.

De keuze voor een bepaald type cup is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het doel van de behandeling.

Prijzen van een Cupping Set

De prijzen van Cupping Sets variëren afhankelijk van het materiaal en het aantal cups in de set. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten sets:

Soort Cupping Set Gemiddelde prijs
Glazen cups €20 – €40
Plastic cups €15 – €30
Siliconen cups €10 – €25

Het is ook mogelijk om losse cups te kopen, deze kosten gemiddeld €5 – €10 per stuk.

Veiligheid en Hygiëne

Het is belangrijk om bij het gebruik van een Cupping Set rekening te houden met de veiligheid en hygiëne. Zorg ervoor dat de cups schoon zijn voordat je ze op de huid plaatst en vermijd het gebruik van cupping op beschadigde of geïrriteerde huid. Ook is het aan te raden om de cups na elk gebruik goed te reinigen en te desinfecteren.

Veelgestelde vragen over Cupping Sets

 1. Is cupping pijnlijk?
  Nee, cupping zou geen pijn moeten veroorzaken. Het kan wel wat ongemakkelijk aanvoelen, maar dit is afhankelijk van de persoon en de intensiteit van de behandeling.
 2. Kan ik cupping zelf thuis doen?
  Ja, het is mogelijk om zelf cupping toe te passen met behulp van een Cupping Set. Het is wel aan te raden om eerst instructies te volgen of een professional te raadplegen.
 3. Is cupping geschikt voor iedereen?
  Nee, cupping wordt afgeraden bij zwangere vrouwen, mensen met bloedziekten, huidziekten of ernstige gezondheidsproblemen.
 4. Hoe lang duurt een cupping behandeling?
  Dit kan variëren van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het doel van de behandeling en de ervaring van de therapeut.
 5. Zijn er bijwerkingen van cupping?
  Het kan voorkomen dat er tijdelijk rode of paarse plekken ontstaan op de huid door het vacuüm. Deze verdwijnen meestal na enkele dagen.

Wil je meer weten over Cupping Sets en de toepassing ervan? Raadpleeg dan een professional of lees meer op websites zoals Wikipedia.