Cupping Tanden

Wat is Cupping Tanden?

Cupping Tanden is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups die op de tanden en het tandvlees worden geplaatst. Het is een effectieve manier om spanning en pijn in de kaak en het gebit te verminderen.

Cupping Tanden is een oude techniek die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is gebaseerd op het principe van het creëren van vacuüm in de cups, waardoor de huid en spieren omhoog worden getrokken. Dit helpt bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het losmaken van knopen en spanning in de spieren.

De cups worden meestal gemaakt van glas, bamboe of plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze worden op de tanden en het tandvlees geplaatst en blijven enkele minuten zitten. De therapeut kan ook de cups over de kaaklijn bewegen om de spieren te masseren.

Voordelen van Cupping Tanden

 • Verlicht spanning en pijn in de kaak en het gebit
 • Stimuleert de bloedcirculatie en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen
 • Kan helpen bij het verminderen van tandvleesontsteking en tandplak
 • Kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine
 • Kan helpen bij het verminderen van tandenknarsen

Prijzen van Cupping Tanden

De prijzen voor Cupping Tanden kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie tussen de €40 en €80. Sommige therapeuten bieden ook pakketten aan voor meerdere sessies.

Daarnaast zijn er ook thuisbehandelingskits beschikbaar voor mensen die zelf Cupping Tanden willen proberen. Deze variëren in prijs van €10 tot €50, afhankelijk van de kwaliteit en het aantal cups in de kit.

FAQ over Cupping Tanden

 1. Is Cupping Tanden pijnlijk?
 2. Nee, Cupping Tanden hoort geen pijn te doen. Het kan wel een licht trekkend gevoel geven, maar dit zou niet oncomfortabel moeten zijn.

 3. Kan iedereen Cupping Tanden ondergaan?
 4. Ja, in principe kan iedereen Cupping Tanden ondergaan. Het is wel belangrijk om eventuele medische aandoeningen te bespreken met de therapeut voordat je een sessie boekt.

 5. Zijn er bijwerkingen van Cupping Tanden?
 6. In sommige gevallen kan er na de behandeling een lichte roodheid of blauwe plekken ontstaan op de huid. Dit is normaal en verdwijnt meestal na een paar dagen.

 7. Hoe vaak moet ik Cupping Tanden ondergaan?
 8. Dit hangt af van je specifieke situatie en behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om een paar sessies te ondergaan voor optimale resultaten.

 9. Zijn er contra-indicaties voor Cupping Tanden?
 10. Ja, Cupping Tanden wordt afgeraden voor mensen met bloedstollingsproblemen, huidinfecties of open wonden in het behandelgebied.

Conclusie

Cupping Tanden is een veilige en effectieve manier om spanning en pijn in de kaak en het gebit te verminderen. Het is een eeuwenoude techniek die nog steeds populair is vanwege de vele voordelen. Als je last hebt van kaak- of gebitsproblemen, overweeg dan zeker om Cupping Tanden te proberen.