Cupping Tegen Lipoedeem

Effectieve Behandeling van Lipoedeem met Cupping

Cupping tegen lipoedeem is een populaire en effectieve behandeling voor mensen die lijden aan lipoedeem. Deze aandoening wordt gekenmerkt door een abnormale ophoping van vet en vocht in bepaalde delen van het lichaam, zoals de benen, heupen en armen. Cupping massage therapie kan helpen om de zwelling en pijn te verminderen die gepaard gaat met lipoedeem, en kan ook helpen om de huidtextuur te verbeteren.

Cupping therapie is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt uitgevoerd door middel van het plaatsen van speciale cups op de huid, die vacuüm worden gezogen om een zuigkracht te creëren. Dit stimuleert de bloedcirculatie en helpt om gifstoffen en opgehoopt vocht uit het lichaam te verwijderen.

 • Effectieve behandeling voor lipoedeem
 • Verlicht zwelling en pijn
 • Verbetering van de huidtextuur
 • Gebaseerd op eeuwenoude Chinese geneeskunde
 • Verwijdert gifstoffen en opgehoopt vocht uit het lichaam

Hoe werkt cupping tegen lipoedeem?

Cupping therapie werkt door de bloedcirculatie te stimuleren en de lymfestroom te verbeteren. Dit helpt om de zwelling en pijn te verminderen die gepaard gaan met lipoedeem. De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en de bloedvaten worden verwijd. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en helpt om vocht en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Wat zijn de voordelen van cupping tegen lipoedeem?

 • Verlichting van pijn en zwelling
 • Verbetering van de huidtextuur
 • Verhoogde bloedcirculatie en lymfestroom
 • Verwijdering van gifstoffen en opgehoopt vocht
 • Ontspannend en stressverlagend

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van cupping therapie?

Hoewel cupping therapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden, zoals:

 • Tijdelijke rode of paarse plekken op de huid
 • Lichte pijn of gevoeligheid op de behandelde gebieden
 • Misselijkheid of duizeligheid
 • Verhoogde behoefte aan water drinken

Als u een van deze bijwerkingen ervaart, is het belangrijk om uw therapeut te informeren zodat zij de behandeling kunnen aanpassen of stoppen indien nodig.

Hoeveel kost cupping therapie voor lipoedeem?

De kosten van cupping therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de ervaring van de therapeut. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van €50 tot €100 per sessie. Het aantal benodigde sessies kan variëren afhankelijk van de ernst van uw lipoedeem en uw individuele behoeften.

Veelgestelde vragen over Cupping Tegen Lipoedeem

1. Is cupping tegen lipoedeem pijnlijk?

Nee, cupping therapie is over het algemeen niet pijnlijk. Sommige mensen kunnen een licht ongemak ervaren tijdens de behandeling, maar dit zou niet pijnlijk moeten zijn.

2. Hoe lang duurt een cupping sessie voor lipoedeem?

Een typische cupping sessie voor lipoedeem duurt ongeveer 30-45 minuten.

3. Hoeveel sessies zijn er nodig voor het beste resultaat?

Dit kan variëren afhankelijk van de ernst van uw lipoedeem en uw individuele behoeften. Meestal worden meerdere sessies aanbevolen voor het beste resultaat.

4. Kan cupping therapie worden gecombineerd met andere behandelingen voor lipoedeem?

Ja, cupping therapie kan worden gecombineerd met andere behandelingen voor lipoedeem, zoals lymfedrainage of compressietherapie.

5. Zijn er speciale nazorg instructies na een cupping sessie?

Ja, het is belangrijk om voldoende water te drinken na een cupping sessie om het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam te bevorderen. Ook kan het helpen om lichte oefeningen te doen om de bloedcirculatie te stimuleren.