Cupping Therapie Amsterdam

Wat is Cupping Therapie Amsterdam?

Cupping Therapie Amsterdam is een vorm van massage die gebruik maakt van speciale cups om de huid en spieren te stimuleren en te ontspannen. Het is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. In Amsterdam zijn er verschillende therapeuten en praktijken die deze behandeling aanbieden.

Cupping Therapie Amsterdam maakt gebruik van cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden getrokken. Dit zorgt voor een sterke zuigkracht op de huid en de spieren, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, spanning en stress in het lichaam. Het is een effectieve behandeling voor verschillende klachten, waaronder spierpijn, rugpijn, hoofdpijn en vermoeidheid.

Voordelen van Cupping Therapie Amsterdam

 • Verlicht pijn en spanning in de spieren
 • Verbetert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen
 • Kan helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid
 • Verbetert de algehele gezondheid en welzijn
 • Natuurlijke en niet-invasieve behandeling

Prijzen van Cupping Therapie Amsterdam

De prijzen voor Cupping Therapie Amsterdam kunnen variëren, afhankelijk van de therapeut of praktijk en de duur van de behandeling. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €35 en €80 per sessie. Sommige therapeuten bieden ook pakketten of kortingen aan voor meerdere behandelingen.

Therapeut/Praktijk Prijs per sessie Pakket/korting
Praktijk voor Chinese Geneeskunde €60 10% korting bij afname van 5 sessies
Massagepraktijk Amsterdam €50 €200 voor 5 sessies
Acupunctuur & Massage Amsterdam €35 €150 voor 5 sessies

Veelgestelde vragen over Cupping Therapie Amsterdam

 1. Is cupping therapie hetzelfde als cupping massage?
  Ja, cupping therapie en cupping massage worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen naar dezelfde behandeling.
 2. Kan cupping therapie helpen bij het verminderen van cellulite?
  Er is geen wetenschappelijk bewijs dat cupping therapie effectief is bij het verminderen van cellulite. Het kan echter wel helpen bij het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van vochtretentie, wat kan bijdragen aan het verminderen van cellulite.
 3. Zijn er bijwerkingen van cupping therapie?
  In sommige gevallen kan de huid na de behandeling rood of blauw worden en kunnen er tijdelijke afdrukken van de cups zichtbaar zijn. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
 4. Kan iedereen cupping therapie ondergaan?
  Mensen met bepaalde aandoeningen, zoals huidinfecties, bloedziekten of zwangere vrouwen, kunnen beter geen cupping therapie ondergaan. Het is altijd aan te raden om eerst advies te vragen aan een arts voordat je een behandeling ondergaat.
 5. Hoe vaak moet ik cupping therapie ondergaan?
  Dit kan variëren afhankelijk van je klachten en de reactie van je lichaam op de behandeling. Over het algemeen wordt aangeraden om een aantal sessies te ondergaan om de beste resultaten te behalen.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve behandeling voor pijn, spanning of stress, dan is Cupping Therapie Amsterdam misschien iets voor jou. Neem contact op met een van de therapeuten of praktijken in Amsterdam om te ontdekken of deze behandeling geschikt is voor jou.