Cupping Therapie Brugge

Wat is Cupping Therapie Brugge?

Cupping Therapie Brugge is een vorm van massage therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst. Door middel van vacuüm zuigkracht wordt de huid en het onderliggende spierweefsel omhoog getrokken, wat zorgt voor een diepe ontspanning en stimulatie van de bloedsomloop.

Cupping Therapie Brugge is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt al duizenden jaren gebruikt om pijn te verlichten, spanning te verminderen en het algehele welzijn te verbeteren. In Brugge wordt deze therapie steeds populairder en zijn er verschillende professionele masseurs die deze behandeling aanbieden.

Wat zijn de voordelen van Cupping Therapie Brugge?

 • Verlichting van spier- en gewrichtspijn
 • Verbetert de bloedsomloop en stimuleert het immuunsysteem
 • Verlicht stress en spanning in het lichaam
 • Verbetert de huidconditie en vermindert cellulitis
 • Kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine

Wat zijn de prijzen voor Cupping Therapie Brugge?

In Brugge variëren de prijzen voor Cupping Therapie afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de masseur en de duur van de behandeling. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €45 en €75 per sessie van 60 minuten. Sommige masseurs bieden ook kortere sessies aan van 30 minuten voor een lagere prijs.

Is Cupping Therapie Brugge geschikt voor iedereen?

Ja, Cupping Therapie Brugge is geschikt voor bijna iedereen. Het kan echter niet worden toegepast op bepaalde delen van het lichaam, zoals op open wonden, verbrande of geïrriteerde huid, op plekken met spataderen of op tatoeages. Het is altijd verstandig om voorafgaand aan de behandeling eventuele medische aandoeningen of allergieën te bespreken met de masseur.

Is Cupping Therapie Brugge pijnlijk?

Hoewel sommige mensen een lichte druk of tintelend gevoel kunnen ervaren tijdens de behandeling, zou Cupping Therapie Brugge geen pijn moeten veroorzaken. Het is belangrijk om te communiceren met de masseur en eventuele ongemakken te melden, zodat de druk kan worden aangepast indien nodig.

Kan ik zelf Cupping Therapie Brugge uitvoeren?

Het wordt afgeraden om zelf Cupping Therapie uit te voeren, tenzij je hier specifiek voor bent opgeleid. Het gebruik van de juiste techniek en materialen is essentieel om eventuele schade of blauwe plekken te voorkomen. Het is altijd het beste om een professionele masseur te raadplegen voor een veilige en effectieve behandeling.

FAQ

 • Wat is het verschil tussen Cupping Therapie en Traditionele Chinese Geneeskunde?
 • Cupping Therapie is een specifieke techniek binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij gebruik wordt gemaakt van cups om de huid en het spierweefsel te stimuleren. Er zijn echter veel andere behandelingen en therapieën binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde die niet gerelateerd zijn aan cupping.

 • Kan Cupping Therapie ook worden toegepast op het gezicht?
 • Ja, er bestaan speciale cups voor het gezicht die zorgen voor een betere doorbloeding en een stralende huid. Het wordt echter afgeraden om deze behandeling zelf uit te voeren, aangezien het gezicht een gevoelige zone is.

 • Is Cupping Therapie hetzelfde als Dry Cupping of Wet Cupping?
 • Nee, er zijn verschillende vormen van Cupping Therapie, waaronder Dry Cupping (zonder gebruik van vuur) en Wet Cupping (waarbij kleine sneetjes in de huid worden gemaakt). In Brugge wordt voornamelijk Dry Cupping toegepast.

 • Kan Cupping Therapie helpen bij het stoppen met roken?
 • Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat Cupping Therapie kan helpen bij het stoppen met roken, zijn er wel mensen die beweren dat het hen heeft geholpen. Het kan in ieder geval helpen bij het verminderen van stress en ontspanning, wat kan bijdragen aan het verminderen van de drang om te roken.

 • Kan Cupping Therapie helpen bij het afvallen?
 • Cupping Therapie wordt niet gezien als een methode om af te vallen, maar het kan wel helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidconditie. Het is belangrijk om te onthouden dat gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging de belangrijkste factoren zijn voor gewichtsverlies.