Cupping Therapie In De Buurt

Wat is Cupping Therapie In De Buurt?

Cupping Therapie In De Buurt is een vorm van massage therapie die gebruik maakt van speciale cups om de huid en spieren te stimuleren. Het is een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong heeft in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt nu wereldwijd gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen. Cupping Therapie In De Buurt kan worden uitgevoerd door een ervaren therapeut bij u in de buurt.

Voordelen van Cupping Therapie In De Buurt

 • Verlicht pijn en spanning in de spieren
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Bevordert ontspanning en vermindert stress
 • Kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het immuunsysteem versterken
 • Kan helpen bij het verminderen van cellulitis en het verbeteren van de huidtextuur

Soorten Cupping Therapie In De Buurt

Er zijn verschillende soorten cupping therapieën die kunnen worden uitgevoerd door een therapeut bij u in de buurt. Dit zijn de meest voorkomende:

Soort Beschrijving Doel
Vacuüm Cupping De cups worden op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, waardoor de huid en spieren worden gestimuleerd. Pijnverlichting, ontspanning en verbeterde bloedcirculatie.
Massage Cupping De cups worden op de huid geplaatst en bewogen, waardoor er een massage-effect ontstaat. Verlichting van spanning en pijn, verbeterde bloedcirculatie en ontspanning.
Dry Cupping De cups worden op de huid geplaatst zonder ze vacuüm te zuigen. Verlichting van pijn en spanning.

Wat kunt u verwachten tijdens een Cupping Therapie sessie?

Tijdens een Cupping Therapie sessie zal de therapeut eerst uw medische geschiedenis en eventuele gezondheidsproblemen bespreken. Vervolgens zal hij of zij de cups op uw huid plaatsen en vacuüm zuigen of bewegen, afhankelijk van het type therapie. Dit kan enigszins oncomfortabel aanvoelen, maar zou niet pijnlijk moeten zijn. De cups worden meestal 5 tot 10 minuten op hun plaats gehouden en daarna verwijderd. Na de sessie kan er een lichte roodheid of blauwe plekken op de huid ontstaan, maar dit is normaal en zal na een paar dagen verdwijnen.

FAQ over Cupping Therapie In De Buurt

 1. Is Cupping Therapie geschikt voor iedereen?
  Cupping Therapie is over het algemeen veilig en geschikt voor de meeste mensen, maar het is niet aanbevolen voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals bloedziekten, huidinfecties of zwangere vrouwen. Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint met Cupping Therapie.
 2. Is Cupping Therapie pijnlijk?
  Cupping Therapie kan enigszins oncomfortabel aanvoelen, maar zou niet pijnlijk moeten zijn. Als u zich ongemakkelijk voelt tijdens de sessie, laat dit dan weten aan uw therapeut.
 3. Zijn er bijwerkingen van Cupping Therapie?
  Na een sessie kunnen er lichte roodheid of blauwe plekken op de huid ontstaan, maar dit is normaal en zal na een paar dagen verdwijnen. In zeldzame gevallen kunnen er blaren of tijdelijke verkleuringen van de huid optreden.
 4. Hoeveel sessies zijn er nodig?
  Dit hangt af van uw specifieke gezondheidsprobleem en uw reactie op de therapie. Uw therapeut zal u adviseren over het aantal sessies dat het meest geschikt is voor u.
 5. Wat zijn de kosten van Cupping Therapie In De Buurt?
  De kosten van Cupping Therapie kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en ervaring van de therapeut. Gemiddeld kost een sessie tussen de €50 en €80. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten, dus het is de moeite waard om dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Als u op zoek bent naar een effectieve en natuurlijke manier om uw gezondheid en welzijn te verbeteren, overweeg dan Cupping Therapie In De Buurt. Zoek een ervaren therapeut bij u in de buurt en ervaar zelf de voordelen van deze eeuwenoude techniek.